Arama motorlarında amaca yönelik olmak neden sizin için önemli?

Arama motorlarının amacı kullanıcının yazmış olduğu anahtar kelimeler üzerinden en iyi sonucu vermektir. Akıllı SEO kampanyaları daima kullanıcıların sektörünüzü, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi Google üzerinden nasıl aradığını belirlemek üzerine kurulur. Kullanıcıların sizi, ürün veya hizmetlerini nasıl aradığını anlamak için öncellikle temel olarak kullanıcıların Google üzerinden ne tür arama çeşitlerine sahip olduğunu bilmek gerekmektedir. Genel olarak kullanıcılar üç temel arama yöntemi kullanır. Bunlar seyir amaçlı aramalar, bilgi amaçlı aramalar ve işlemsel aramalardır.
Seyir amaçlı arama: “navigational” yani seyir aramaları genellikle insanların özellikle bir web sitesi araması anlamına gelir. İnsanların adres çubuğuna “www.facebook.com “ yazmak yerine sadece facebook yazmaları seyir amaçlı aramaya bir örnektir. Seyir amaçlı arama yapan kullanıcıları hedeflemek eğer sizleri aramıyorlarsa çok zordur. Bu insanlara ulaşmanın en iyi yolu başka aramalar yaptıkları zamanlarda marka bilinirliğinizi onlara yansıtmaktır.

Bilgi amaçlı arama: Kullanıcının bilgi aradığı arama yöntemidir. Kullanıcının belirlediği tek şey burada bilgidir. O bilgiyi hangi siteden elde edeceği onun için önemli değildir. Eğer o an kullanıcının aradığı bilgiye uygun içeriğiniz ve aramada üst sıralarda çıkacak iyi bir SEO optimizasyonunuz var ise. Kullanıcı burada bilgiye sizden ulaşacaktır.

Satın alma odaklı arama: İşlemsel aramada kullanıcı bir satın alma eylemi içindedir. Bakıldığı zaman en büyük rekabet bu arama yöntemi içerisinde oluşmaktadır ve herkes bu kullanıcılara kendi ürününü tanıtıp, satmak istemektedir. Burada güzel SEO optimizasyonunun yanında Google Ads ile anahtar kelimeler üzerinden reklam verildiğinde kullanıcılar satın alma eylemlerini sizin siteniz üzerinden de gerçekleştireceklerdir.

Doğru arama yöntemine göre doğru anahtar kelime seçme
kullanıcının niyeti hakkında net bir fikir elde etmek ve SEO stratejinizi buna göre dizayn etmek sitenize her zaman trafik getirecek içerikler oluşturmanızı sağlar. Bununla birlikte, içeriğinizin amacı, arama türünün amacından farklıysa, kullanıcılar muhtemelen hayal kırıklığına uğrayacak ve sitenizi terk edecektir. Bu yüzden, potansiyel bir anahtar kelime üzerinde bir Google araması yaparak dışarıdan bir görünüm elde etmek önemlidir. Sonuçları dikkatlice inceleyerek, Google’ın amacı nasıl tanımladığını ve stratejinizi hassaslaştırmak için bunu nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir