10 adımda yabancıya satış ve pazarlama konusunda yapmanız gerekenler

Bugüne kadar birçok müşterimizden edindiğim deneyimleri sizler ile özet şekilde paylaşıp , yabancı müşteri bulma konusunda size en doğru adımları hızlıca özetlemeye çalıştık.
Umarım yabancı müşterilere ulaşma konusunda sizlere faydalı olur:

1- Kurumsallıktan taviz vermeyin:

Öncelikle yabancı müşterinin firmadan beklediği ve en önem verdiği konu güvendir. Müşteriye güveni yüksek seviyede vermek için kartvizitinizden, ofis lokasyonunuza, websitenizden, whatsapp’a koyduğunuz profil fotoğrafınıza kadar herşey çok önemlidir. Bu yüzden bunlara baştan sona dikkat edin. Kurumsallıkta en küçük bir hata size kaybettirir.

2- Doğru websitesi doğru başlangıç:
Yabancı müşterilerinizin sizi tanıyabileceği tek nokta websiteniz olduğu için bu konuda ciddi olarak yatırım yapmanız gerekir. Fakat bu yatırım miktarı emin olunki çok yüksek olmayacaktır. Arapça websitesi ücretinizin 10000 TL üzerine çıkması durumunda bilin ki kazıklanıyorsunuz. Websitenizin ingilizce ve Arapça olması dikkat edin. Eğer hedef pazarlarınız Fransızca, Rusça gibi farklı dillerin konuşulduğu pazarlarsa bu dillere öncelik vermeniz önemli. Ek olarak farklı ülkeden girildiğinde o ülkenin diline yönlendirerek sayfayı açmanız gerekir. Bu ve benzeri yapılması gereken adımları doğru atmalısınız.

3- Reklamlarınız için doğru kanalları seçin:
Reklam performansını etkileyen en önemli faktör reklamları gösterdiğiniz kanallardır. Burada size doğru müşteriyi doğru şekilde getirecek kanallara odaklanmalısınız. Detay bilgi için bizimle iletişime info@ads4tr.com mail adresi üzerinden geçebilirsiniz.

4- İletişim çalışmalarınızda müşteriyi kandırmayın:
Reklamlarınıza çok tık almak veya çok fazla form almak için sakın yalan söylemeyin. Doğru müşteriye doğru şekilde odaklanın. Doğru mesaj her zaman en kaliteli satışı getirecektir.

5- Websitenizi satış odaklı hale getirin:
Whatsapp, webchat, form, email, telefon numarası, adres gibi kritik bilgileri yada sistem entegrasyonlarını yapmayı unutmayın. Emin olun ki her müşterinin iletişim kurma beklenyisi ve yöntemi farklıdır. Bu yüzden onların tamamına hitap edecek yöntemleri oluşturmalısınız.

6- Reklam demek bir günde sonuç almak demek değildir:
Genelde yeni kurulmuş firmalarda reklam verdikten sonra hemen sonuç almak gibi bir beklenti vardır. Fakat yabancı müşteriye reklamınızı gösterip ilgisini çektiğiniz andan satış anına kadar geçen süre en az 3 aydır. İnşaat sektöründe bu süre biraz daha uzarken, sağlık sektöründe kısalmaktadır. Farklı sektörlerde de ülke bazlı değişiklik göstermektedir. Bir Rus’u otelinizde ağırlamak istiyorsanız en az 6 ay önceden reklamlarınızı göstermelisiniz, bir Arap ise bir haftada karar verip hemen gelebilir.

7- Doğru çalışan firmanızı uçurur:
Yabancılar ile hangi çalışanınızın muhatap olduğu çok önemlidir. Burada hem ciddi güvendiğiniz hem satış konusunda yetenekli çalışanları bulmalısınız. Aksi takdirde bu çalışmalardan hiçbir sonuç almamanız çok muhtemelen.

8- Değişiklikler yapın:
Yaptığınız tüm çalışmaları o anki halleriyle tutup aylarca aynı şekilde devam ettirmeye çalışmayın, muhakkak değişiklikler yapın. Bazen küçük bir görsel değişikliği, reklam tipi değişikliği beklemediğiniz kadar iyi sonuçlar getirebilir.

9- Müşteri takibine önem verin:
Müşteriler ile birkez konuşup onları salıvermeyin. Eğer bu konuda doğru takip sürecini oturtamazsanız en doğru müşteriyi bile kaçırma ihtimaliniz ciddi olarak artacaktır. Doğru satış süreci ile sonuçlarınız 10 katın üzerinde iyileştirebilirsiniz.

10- Farklı ülkeleri ve farklı azınlıkları muhakkak test edin:
Yabancı müşteri konusunda sadece kendi bildikleriniz veya başkalarından duyduklarınızla yetinmeyin. Bizim tecrübelerimize göre farklı ülkeler yada aynı ülkedeki farklı azınlık gruplar size ciddi başarılı sonuç getirecektir. Örnek vermek gerekirse ortadoğu’da ciddi sayıda expat çalışmaktadır. Bu expatların içinde Türkiye’den satın alma potansiyeli yüksek olanları hedeflerseniz en iyi sonuçları alacaksınızdır. Yada Avrupa’da ırkçı bir avrupalıyı hedeflemek sizin için en iyi sonucu değil en kötü sonucu getirecektir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir