Yabancı müşteri bulmanın en kolay yolları

Yabancılara ulaşmak Türk müşterilere ulaşmaktan daha zor olduğu için muhtemelen bu yazımızı okuyorsunuz. Bu konuda aslında birz haklısınız fakat emin olun ki yabancı müşterilere ulaşmak Türk müşteriye ulaşmak kadar kolaydır. Tek fark bu süreçte daha fazla yetkinliğe sahip olmanız gerekmektedir. Yabancı dil konuşan personel, yabancı dilde websitesi, farklı ülkelerdeki reklam mecralarında reklam, değer önermelerinizin yabancı müşteri odaklı değişmesi ve benzeri bir çok bilgiye ve değişikliğe ihtiyacınız var.
Burada yapılacak en önemli çalışma doğru mecrada doğru reklamları yapmak ve doğru websitesine sahip olmaktır. Bizim de işimiz bu olduğu için bu konuda tavsiyede bulunacağız. Eğer her websitesi benim işimi görür diyorsanız bu konuda yanlış yapıyorsunuz. Öncelikle burada karar vermeniz gereken en önemli nokta websitenizi uzun vadeli bir yatırım olarak mı görüyorsunuz, yoksa kısa süreli reklamlar için bir platform mu? Bu sorunun üç cevabı ve bu 3 cevabe göre 3 farklı çözüm seçeneğiniz var. Cevaplar ve çözümler şu şekilde:
1. Websitesini kısa vadede müşteri bulacağım bir platform olarak görüyorum: Bu durumda detaylı ciddi bütçelere websitesi yapmak yerine doğru bir reklam sayfası yapmanız yeterli olacaktır (landing page)
2. Websitesini uzun vadeli bir yatırım olarak görüyorum: İçerik girebildiğiniz bir sayfa yapmak sizin için en doğru seçenek olacaktır. SEO noktasında bu size daha iyi sonuçlar getirecektir.
3. Kısa vadede işimi görsün ama aynı zamanda uzun vadeli bir yatırım olarak göüryporum: Üstteki iki maddeyi de önce bir sonra ikinci olacak şekilde yapmalısınız.

Reklamlar konusunda ise öncelikli olarak yapmanız gereken herkesin kullandığı Google, Facebook ve Bing gibi reklamları doğru tekliflendirme yöntemleri ile kullanmak. Yani bu kanallara çok ciddi bütçeler ayırsanız bile bütçenizi doğru olarak kullanmalısınız. Çünkü çok para harcamak her zaman en iyi sonucu almak anlamına gelmiyor. Sizin yapmanız gereken size satış getirebilecek şekilde doğru reklamları ve doğru bütçe ile yapmak . Google’da yada Facebook’da isterseniz ayda 1 milyon harcayabilirsiniz. Fakat bu size sıfır satış da getirebilir. Yapmanız gereken hedef kitleli olmanız. Farklı müşteri gruplara farklı mesajları göstermeniz. Burada en kritik nokta reklamlarınızı yapan kişinin işinize sizin kadar hakim olması ve her gün yeterli zamanı ayırmasıdır. Gördüğümüz bir çok reklamcı düşük bütçelere çalışıyor. Düşük bütçe demek her zaman en iyi sonucu almak değildir. Yapmanız gereken doğru bütçe ile doğru işi yapan , kalitesini ölçebildiğiniz reklamlardır.

Ads4tr firması olarak farklı ajanslardan devraldığımız müşterilerimizde aynı bütçeyle 4 kat daha iyi sonuçlar getiren reklamlar yaptığımız oldu. Bunun ana nedeni de o işe doğru şekilde odaklanmaktır. Emin olun ki eğer size doğru odaklanmayı göstermiyorsanız, en doğru sonuca ulaşamazsınız. Yurtdışında ise bu odağı çok daha yerinde yapmak gerekir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir