Yurtdışı reklam ajansları ile çalışırken en çok yapılan 5 hata!

Bu yazımızda sizlere hem yurtdışındaki önemli reklam ajanslarını tanıtacağız hem de bu ajanslar ile çalışırken dikkat etmeniz gerekenleri paylaşacağız.
Öncelikle Dikkat Etmeniz Gerekenler:
Yurtdışı reklam ajansları
arıyorsanız bunlara muhakkak dikkat edin. Yurtdışında reklam faaliyeti yapacak bir çok firma önemli hatalar yapmaktadır. Yurtdışı reklam ajansları da bu konularda sizleri doğru yönlendirmeyi unutabilir. Türkiye’deki en eski yurtdışı reklam ajansı olan Ads4tr olarak sizleri bu konuda bilgilendirmek istedik. En çok yapılan 5 hatayı aşağıdaki şekilde özetledik. Yurtdışında reklam yapacaksanız veya yurtdışında reklam yapan ajans ile çalışacaksanız bunları muhakkak okumanızı tavsiye ederiz. Yurtdışında reklam yapan Türk ajanslar genelde bu hatalar dikkat etmeyebiliyor. Ads4tr olarak sadece yurtdışında reklam yapan bir ajans olduğumuz için size bu konuda en iyi bilgileri vermek isteriz.

Hata 1: Bunların başında reklamları hedefi olmadan gelişi güzel yapmak geliyor. Tüm satış süreçlerinizi reklamdan başlayarak planlamadan asla reklam yapıp bütçenizi boş yere harcamayın. Her ürünün veya hizmetin satışı farklı olabiliyor. Reklamlarda buna göre uyarlanmalıdır. Örnek vermek gerekiyorsa ihracat yapan firmanın reklamı ile, Türkiye’de daire satan bir inşaat firmasının reklamı çok farklı olarak tasarlanmalıdır.

Hata 2: Firmaların reklamlarında kullandıkları reklam kanalları ürünlerine veya hizmetlerine uygun olmayabiliyor. Bu yüzden ciddi bütçeler harcadıkları halde hiçbir sonuç veya beklenenden daha az bir sonuç almaktadırlar. Örnek vermek gerekirse : Türkçe web sitesi ismine sahip olup ve web sitesi satış odaklı olmayan firmalar yurtdışında reklam yaptıklarında reklam bütçeleri ciddi yüksek olsa da sıfır form toplayabiliyorlar. Facebook Messenger üzerinden daire satmaya çalışırsanız muhtemelen sonuç alamayacaksınız. Türkiye’de daire almak için o müşteriyle en az 10 kere temas kuracaksınız, sadece Messenger üzerinden yazıyorsanız , o müşteriye bir daha ulaşmanız mümkün olmayabilir.

Hata 3: Bazı firmalar reklam yapıp en yüksek düzeyde müşteriden tıklama almayı veya görünür olmayı seçebiliyor. Aslında yurtiçin algıyı arttırmak için bu çok kullanılan bir yöntem. Fakat yurtdışında sizin ihtiyacınız olan müşteri algısını iyileştirmek değil, satış yapmak. Aslında tıklama almak yerine gerçek müşteriden bir çağrı almaya çalışmak veya sizi aramasını sağlamak en önemlisi.

Hata 4: Ek olarak uygulanan reklamda kullanılan reklam kanalında doğru hedef kitle seçilmemişse sonuçlar çok daha kötü olacaktır. Örnek vereyim bir inşaat firmasısınız ve dairelerinizi veya villalarınızı satmak istiyorsunuz. Bunun için Türkiye’de yaşamak isteyen veya yatırım yapmak isteyen kişileri bulmalısınız. Bu kişiler Türkiye’ye sevgi beslemeli. Arabistan’da bu reklamı yaptığınızda size iyi sonuç getirecek bazı şehirler vardır. Fakat bazı şehirlerde Türkiye karşı kötü bir algı olduğu için reklam başarılı olmaz.

Hata 5: Son fakat en önemli hatalardan biridir. Siz bu ürünleri bir insan satıyorsunuz, reklam yapmadan önce hedef kitlenizi tanıyın ve onun ruh halini muhakkak göz önünde bulundurun. Örnek vermek gerekirse: beyaz yakalılara çalışma saatlerinde reklam yapıp, onların sizi aramasını , bu durumda muhtemelen doğru bir sonuç alamayacaksınız. Çünkü ofis ortamında bunları yapmaları çok uygun olmayabilir. Bunun yerine daha farklı yöntemleri kullanmalısınız. Muhafazakar bir Arap kadınına , onun vücuduna yönelik bir estetik operasyonu reklamı yapıyorsanız, yine burada da doğru reklam kanalını kullanmalısınız.

YURTDIŞINDAKİ REKLAM AJANSLARI:

Dünyanın gelir açısından en büyük 6 reklam ajansı şu şekildedir:

1-WPP, London $4.45 billion
2-Omnicom Group, New York City $3.43 billion
3-Publicis, Paris $2.96 billion
4-IPG, New York City $2.26 billion
5-Dentsu, Tokyo $2.25 billion
6-Havas, Paris $668 million

Asyadaki En büyükler:
Ads4tr, İstanbul, Riyadh, Frankfurt
Asatsu-DK, Tokyo
BlueFocus Communication Group, Beijing
Cheil Worldwide, Seoul
DDB Mudra Group, Mumbai
Digital Jungle, Beijing
Hakuhodo, Tokyo

Avrupa’daki en büyükler:
AKQA, London
Bartle Bogle Hegarty, London
Ads4tr, İstanbul, Riyadh, Frankfurt
Chime Communications Limited, London
Dentsu Aegis Network, London
Fred & Farid Group, Paris
M&C Saatchi, London
Sells Ltd, London

Kuzey Amerika’daki En büyükler:

North America
360i, New York City
aQuantive, Seattle
Barrett SF, San Francisco
BBDO, New York City
Butler, Shine, Stern & Partners, Sausalito, California
Cramer-Krasselt, Chicago
Crispin Porter + Bogusky, Boulder, Colorado
DDB Worldwide, New York City
Deutsch NY, New York City
DeVito/Verdi, New York City
Doner Company, Southfield, Michigan
Foote, Cone & Belding, Chicago
Grey Global Group, New York City
GSD&M, Austin, Texas
Leo Burnett Worldwide, Chicago, Illinois
McGarryBowen, New York City
MDC Partners, New York City
The Miller Group, Los Angeles
Ogilvy, New York City
Publicis Sapient, Boston
R/GA, New York City
The Richards Group, Dallas
RPA, Santa Monica, California
Sid Lee, Montreal
Team One, Los Angeles
Tombras Group, Knoxville, Tennessee
Wieden+Kennedy, Portland, Oregon
Wunderman Thompson, New York City

Size tavsiyemiz yurtdışında reklam yapmak için reklam ajansını seçmeniz. Ads4tr reklam ajansı bu konuda yurtdışı reklam uzmanlarından dolayı size en iyi sonuçlar getirecektir. Biz sadece yurtdışında reklam yapıyoruz. Avrupa, ortadoğu, iran, rusya, orta asya, ukrayna hedef pazarlarımız. Bu yüzden yurtdışında bir ürün veya satmak istiyorsanız bizimle hemen irtibata geçebilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir