Döviz artışı iletişim mecralarını da vurgu, peki reklam bütçenizi nasıl azaltabilisiniz? 2 Altın Öneri..

Kurdaki artışlardan sonra maalesef Google ve Facebook reklam ücretleri de eskiye göre yavaşça artmaya başladı. Hele yurtdışında reklam veriyorsanız kur artışını yüzde yüz olarak görüyoruz. Yurtdışında bir Google arama motorundaki reklamın tıklama maliyeti eskiden sağlık sektöründe 2-4 tl arasındayken, şimdi 5-10tl arasına yükseldi. İnanabiliyor musunuz?
Peki dijital ajanlar, reklam ajansları bu konuda ne yapmalı? Size açık olalım, eğer bir ajans ile Google’daki harcama bütçesi veya Facebook’daki harcama bütçesi üzerinden komisyonla çalışma üzerine anlaştıysanız, size geçmiş olsun diyelim. Çünkü bu durumda kurdan kaynaklı reklam bütçenizin artışı ajansınızın da işinize yarayacaktır. Sizin için ciddi eforla uğraşmayacaklardır. Ek olarak Google partner’ıyım diye ortada dolaşan ajansların bir kısmı Google’dan da prim alıyorlar. Prim hedefi de sizlerin yaptığı toplam harcamaya göre belirleniyor.

Bu durumda iş pazarlamacılarınıza ve şirket sahiplerinize düşüyor. Burada yapılacak iki temel iş mevcut:

1. İşe yaramayan kanalları ve reklamları durdurmak:
Birinci seçenek için ilk etapta yapmanız gereken, en önemli çalışma mevcut reklam harcamalarınızın işinize olan katkısını ortaya çıkarmak. Emin olun birçok reklam ve kanalın aslında işinize olumlu bir etkisi olmamış olduğunu görecekseniz. Sağlık sektöründeki bir hastanenin Google reklam bütçesini doğru şekilde analiz ederek 1.5 milyon TL’lik bir tasarruf sağlamıştık. Toplam bütçesinin de 5 milyon TL civarı olduğunu belirtelim. Peki bunu nasıl yapabilirsiniz. Öncelikle kanal bazlı alttaki noktaları kontrol etmeniz gerekir:
Google’da kullanılan arama kelimelerinin, reklamların ve landing page’lerin performansının kontrol edilmesi.
Facebook’da kullanılan görsellerin lead başı maliyet performansının ve toplanan lead’lerin de yada tıklamaların da kalitesinin (satışa dönme ihtimali) kontrol edilmesi.
Mobil pazarlama çalışmalarında da gönderdiğiniz SMS,MMS, e-postaların oluşturduğu ziyaretçi trafiği veya çağrı trafiği kontrol edilmeli.

2. Daha verimli yeni kanalları kullanmaya başlamak:
Bunu size ciddi şekilde öneririz. Çünkü siz Google, Facebook gibi popüler alanları kullandığınız da emin olun buradaki ciddi rekabetten dolayı sizin elde ettiğiniz geri dönüş ve fayda ya azalacaktır yada pahalılaşacaktır. O yüzden size tavsiyemiz sizin işinizle alakalı olan sitelerde banner alanı satın alarak reklam yapmanız, yurtdışında ve yurtiçinde veri sağlayıcılarının (GSM operatörleri, aplikasyonlar, izinli veri tabanını satan firmalar) veri tabanlarına çok daha ucuz fiyatlar ile SMS, e-posta ve MMS gönderebilirsiniz. Burada Ads4tr olarak sahip olduğumuz verimli kanallar ile birçok müşterimiz için bugüne kadar ciddi etki oluşturduk. Eğer daha fazla bilgi isterseniz konuyla ilgili info@ads4tr.com üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir