Toplu SMS mi yoksa toplu email mi daha etkin bir reklam kanalıdır? İşte cevabı..

Bu sorunun cevabı aslında tamamıyla sizin ürününüz ve hitap ettiği kitle ile ilgilidir. Toplu sms ve toplu e-posta ürünleri müşteriyle iletişim kurmakta mükemmel tanıtım kanallarıdır. Fakat müşterilerinize bir kampanya veya bilgiyi aktarırken hangisini seçmeniz konusunda fikriniz yoksa sizi bu yazımızda bilgilendirelim. Bu sorunun cevabını vermeden önce iki ürünün güçlü yanlarını sizlere hızlıca listeyelim. Çünkü ürünlerin güçlü yanlarına göre yöntemi siz seçmelisiniz.

Toplu SMS ürününün avantajları


1- Okunma oranı yüksek: Toplu SMS ile müşteriye anlık olarak mesajını gönderip, eğer ilgisini çekebilirseniz yüksek oranda okutma fırsatınız var. 100.000 müşteriye 1 saat içinde tüm SMS’leriniz gönderilecektir. Ve eğer doğru zamanda doğru kitleye gönderim yaptıysanız tamamına yakını müşterinin cep telefefonuna ulaşacaktır. Türkiye’de gönderilen SMS’lerin yaklaşık 90% ve üzeri müşterilere ulaşıyor.Bunun bir nedeni de ortalama bir tüketicinin günlük aldığı SMS miktarı email ile karşılaştırıldığında SMS daha azdır. Tüketici algısını daha üst seviyeye taşımaktadır.

2- Çağrı merkezi ile satış dönüştürme oranı: Toplu SMS’lerin içinde bir çağrı merkezi numarası koymanız durumunda müşterileri satışa yönlendirme konusunda daha etkin hale gelirsiniz. Hatta SMS’leri sistemleriniz ile entegre ederseniz, müşterilerin bir numara göndermesi ile yada SMS’i cevaplayıp boş bir anahtar kelime yazması ile direk istediğiniz geri dönüşü alabilirsiniz. Bir GSM operatörü müşterilere avantajlı fiyatlı bir internet paketini satarken bu yolla 80% satış oranı yakalayabildi. Yada bir oyun firması bu yolla müşterilerin 25%’inden yeni sürüm bir oyun için talep toplayabildi.

3- Daha doğru kitlelere ulaşma: GSM operatörlerinin verilerini kullanarak daha doğru hedef kitlelere ulaşabilirsiniz. Şu an Türkiye’deki her üç operatör de hedefli SMS ürününü piyasaya sunmaktadırlar. Bu ürün sayesinde GSM operatörlerinin verilerini kullanıp yeni müşteri kazanmak amacıyla mesajlarını gönderebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için linkteki yazımıza tıklayabilirsiniz.

Toplu E-posta (email) ürününün avantajları:


1- Daha uygun fiyatlı olması: Toplu sms ücreti e-postaya göre daha yüksektir. SMS gönderimlerini eğer kendi veri tabanınıza yapıyorsanız (satın aldığınız miktar ile değişebilmek ile birlikte) 5 kuruş civarındadır. Eğer hedefli gönderim yapıyorsanız, 30 kuruştan başlamaktadır. toplu Email (e-posta) ücreti ise yok denecek kadar azdır. Hatta çoğu zaman kendi sisteminize sahipseniz bunu bedavaya yakın oranlarda yapabilirsiniz.

2- Daha fazla görsel içerik gönderilebilmesi: Eposta’nın görselliğinden dolayı müşterinize onların satın alma davranışını tetikleyebilecek gönderimler yapabilirsiniz. Burada etkili görsel, videolar ve animasyonlar kullanabilirsiniz. Eğer ürününüzün görselliği ayrıştırıcı bir faktörse (örnek: lüks araba, gayrimenkul projesi, aksesuar, kıyafet vb..)email göndermek sizin için daha etkili olacaktır.

3- Daha büyük kitlelere daha sık ulaşma: Epostanın uygun fiyatı ve aynı zamanda gönderimlerin sistemsel olarak otomatize araçlar ile rahat yapılabilmesinden kaynaklı olarak daha sık ve büyük kitlelere ulaşmanızı sağlar.

4- E-ticaret tüketicileri için algının açık olduğu bir kanal olması: Ek olarak eğer sektörünüz internet üzerinden satış yapmaya uygunsa, bu durumda da eposta (email) göndermek daha etkili olacaktır. Çünkü internetten alışveriş yapan müşterilerin eposta için algıları diğer müşterilere göre ciddi orandan daha yüksektir. Eposta’da burada sayılabilecek tek sorun sizin müşteri kitleniz mesajlarınızı hemen alamayabilir. Bazen diğer epostaların arasında kaybolduğu bazen de eski kullandıkları servis sağlayıcıyı değiştirdikleri için bu olabilir. Bu durumlarda size önerimiz: önce e-posta göndermeniz, e-posta’nın ulaşamadığı müşterilere SMS ile ulaşmaya çalışmanız. Bu şekilde daha etkin ve maliyeti doğru kontrol edilmiş bir iletişim yapmış olacaksınızdır.

Toplu SMS ve toplu mail göndermenin güçlü yanlarını üstte listeledik. Siz de sahip olduğunuz müşteri kitlesi, ürün, pazarlama bütçeniz, elinizdeki kayıtlı e-posta gibi noktaları düşünerek belki şimdi daha doğru bir karar verebilirsiniz.

Ek sorularınız için bize her zaman info@ads4tr.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Please follow and like us:

Toplu SMS mi yoksa toplu email mi daha etkin bir reklam kanalıdır? İşte cevabı..” için 2 yorum

    1. Bu sizin attığınız mail ve sms içeriğine göre değişmektedir. Eğer bir link koyduysanız ve avantajlı bir teklif-promosyon iletişimi yapıyorsanız SMS’de bunun tıklanma oranı 10-50% arasında olmaktadır. Email de de 5-30%.. Eğer içerik müşteri algısını ve dikkatini çekecek şekilde hazırlanmamışsa bu oranları 10 kata kadar düşürebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir