Ve beklenen oldu, yabancılar artık 250.000 Dolar veya 220.000 Euro üzeri değerinde konut aldıklarında Türkiye vatandaşı olabilecekler. (güncelleme: bu rakamlar 400.000 dolar olarak değiştirildi) .Eğer iş kurmak amaçlı yatırım yapıyorlarsa 500.000 Dolar veya 440.000 Euro üzerinde yatırım yapmaları veya 50 kişi üzerini istihdam etmeleri vatandaşlık için yeterli olacak.
Araplar, Ruslar , İranlılar, Azeriler, Almanlar, İngilizler gibi müşterilere ulaşıp gayrimenkulünüzü veya ürünlerinizi satmak gibi planlarınız varsa doğru sayfadasınız. Ads4tr firması ve iştirakleri olan İstanbul Properties
( https://istanbulproperties.net/ ) ve Sahibindensat ( http://sahibindensat.net/ ) size bu konuda en doğru hizmeti vermektedir. İngilizce, Arapça ve Rusca bilen çalışanlarımız sayesinde ürünlerinizin hem reklamını yapıp hem de size en hızlı şekilde satış getirebiliyoruz. Daha fazla bilgi için yazıyı bitirmeyi beklemeden: 05332103045 üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gayrimenkulleriniz için sadece sizden komisyon alarak çalışmaktayız. Bu da sizin gibi müşterilerimiz için büyük avantaj sağlamakta. Ek olarak Gayrimenkulünüzü en doğru fiyattan satmaya amaçladığımız için satış hızımız da nispeten daha yüksek olmaktadır.
Aşağıdaki görselimizde yabancılar için vatandaşlık için gerekli olan tüm opsiyonları bulabilirsiniz.
İnşaat sektörü bu değişimi uzun süreden beri bekliyordu. Sektör gelirinin 20 milyar dolara kadar tırmanması bekleniyor. Bu gelişmeyle birlikte sektörde ciddi bir canlılık yaşanması bekleniyor. En çok talebin beklendiği ülkeler Ortadoğu ve Kazakistan, Pakistan, Afganistan gibi bazı Asya ülkeleri. Peki bu durumda İnşaat sektörü ve kamu yatırımcıları çekmek için neler yapmalı. Bu yazımızda sizlere atılması gereken adımları özetledik:
1. Potansiyeli olan müşterileri doğru tanıyın:
Türkiye’ye bu miktarın üzerinde yatırım yapabilecek ve vatandaşlık alabilecek 3 tip müşteri grubu bulunmaktadır. Birincisi Türkiye’de yaşamayı planlayanlar, ikincisi ise Türkiye’de bireysel yatırım yapıp parasını arttırmak isteyen yatırımcılar, üçüncüsü de Türkiye’de iş kurarak yatırım yapabilecek kişiler. Bu üç grupla da yurtdışında yoğun olarak muhatap olduğumuz için üçünün de beklentisi birbirinden 360 derecek farklıdır. Örnek vermek gerekirse bu konutlarda oturacak Araplar iki gruba ayrılıyor, yazdan yaza oturacaklar ve sürekli oturacaklar. Yazdan yaza oturacaklar şehir merkezine yakınlığa ve aldıkları evin yeterli genişlikte olmasına önem verirken, sürekli oturacalar çevrede yabancı dilde eğitim veren okul olup olmadığına, evin bahçeli olması ve muhafazakar bir ailenin beklentilerini minumumda karşılamasını bekliyorlar. Yatırım için alan yabancı ise evin değerinin artmasını bekliyorken, iş yapacak yabancı ise özellikle yurtdışına ticarette ve ekstradan devlet tarafından sağlanacak faydalara odaklanıyor.
Bu tarz müşterilerin eğilimlerini bilmeden artık Türkiye vatandaşlığı için gereken yatırım miktarı düştü, yabancılar Türkiye’ye akın edecek diye düşünüyorsanız size biraz daha temkinli olmanızı öneririm. Çünkü özellike yabancılar şu an Türk lirası ile kaygılılar. Ortadoğu’daki ofisimizdeki çalışanlarımızın aldığı geribildirimlere göre yabancılar da Türk lirasının daha fazla değer kaybedeceği endişesi hakim. Ek olarak yine yeni hayatımıza giren döviz ile kiraya verilememe yasasından dolayı döviz ile aldıkları işyerlerini, konutları döviz ile kiraya veremeyecek olmaları onlar için riski biraz daha arttırıyor. Bu yüzden Türk lirasının daha fazla değer kaybetmesi durumunda bile onların yatırımlarının değer kaybetmeyeceğini doğru şekilde anlatmalısınız.
2. Doğru ürün ve teklif portföyüne sahip olun:
Birçok inşaat firması şu an mevcut görselleri ve reklamlarını Arapçaya çevirip hemen reklam yapmayı planlıyorlardır diye varsayıyoruz. Fakat bu gerçekten doğru bir adım değil. Çünkü çok basit bir örnek vermek gerekirse Arabistan’daki bir bahçe, balkon, mutfak, banyo, tuvaletin tasarımı Türkiye’ye göre farklılıklar göstermekte. Eğer inşaat projeniz bitmemişse görsellerinizi buna göre hazırlatmalısınız. Bu şekilde müşteriler kendilerine göre tasarlanmış evlere daha fazla ilgi göstereceklerdir. Ek olarak projenizde yoğunlukla yabancı varsa ve bir okul entegre imkanınız varsa bunu muhakkak yabancı dilde eğitim veren bir okula dönüştürüp yolunuza devam ederseniz, birçok çocuklu aile için en önemli değerlendirme kriterini geçmiş olacaksınız. Oturmak için ev alanlara yönelik üsttekine benzer adımları atarken, yatırım amaçlı gayrimenkul düşünenlere ise dolar bazlı gelir elde etme imkanlarını göstermelisiniz. Tekliflerinizde dolar artışından yabancıyı koruyacak avantajlar sunmalısınız. Mevcutta Çevre ve Şehircilik bakanlığınca hayata geçirilen kampanyanın benzerini niçin yabancılara yönelik uygulayamayasınız. Burada özellikle Dubai’deki inşaat firmalarının uyguladıkları kampanyaları incelemenizi öneririm. Ciddi başarılı kampanyaları bulunmakta. Örnek olarak aşağıda koyduğumuz kampanyada ev alanlardan 4 yıl boyunca ne aidat ne de emlak, çevre vergisi gibi ödemeleri alıyorlar. Ek olarak ev alan kişi evin bakımı vesairesiyle de ilgilenmiyor. Bunun tamamı evi satan inşaat firmasına ait. Böylece ev alan bir kişinin 4 yıl boyunca kafası rahat oluyor ve yatırım yaptığı yere her yıl gelmek zorunda kalmıyorlar.
3. Reklamlarınızla az ama öz bir müşteri grubunu hedefleyin:
Reklamlarınızda eğer herkesin kullandığı kanalları kullanırsanız maalesef çok bütçe harcayıp az etki alırsınız. Ek olarak varlıklı değil her türlü müşteriden talep alabileceğiniz için bu müşterilerden gelen talepler ile satış ekibinizi yıpratabilirsiniz. Şu an “satış ekibinin zaten görevi onları takip etmek, uğrassın dursunlar” dediğinizi duyar gibi oluyorum Bu yanlış bir bakış açısı, çünkü satışçıkların başarı oranı yoğunlukları ile ters orantılıdır. Bir satışcı eğer aynı anda 10 müşteriyle yazışmak durumunda kalıyorsa veya ayda 200’ün üzerinde yabancı müşteri talebini karşılamaya çalışıyorsa emin olunki onun bu müşterilere satma oranı 1%’in altına düşeçecektir. Ve uzun vadede birçok müşteri ile konuşup satamadığı için motivasyonu da düşecektir. Bunun yerine varlıklı müşterileri hedefleyip onlardan doğru bilgileri alırsanız satışçınız belki sadece 50 müşteriyle muhatap olacak fakat satma oranı 10%’a kadar çıkabilecektir. Böylece daha çok gelir elde etmenin yolu açılacaktır.
Google ve Facebook’dan reklam verdiğinizde maalesef bu meblağları ödeyebilecek müşteriler yerine, daha genel bir kitleye ulaşıyorsunuz. Bu yüzden bizim çöp form dediğim formları alıyorsunuz. Size tavsiyemiz sadece geliri yüksek ve Türkiye’ye ilgi göstermiş müşterileri hedeflemeniz. Ads4tr olarak sahip olduğumuz yabancı GSM operatörlerinin veri tabanları bu konuda biçilmiş kaftandır. Türkiye’ye sıklıkla gelmiş, uzun kalmış, geliri yüksek müşterileri seçip hedefleleme yapabilirsiniz. SMS, email, MMS gönderip, Facebook üzerinden reklamlarınızı hedefli şekilde duyurabilirsiniz. Hatta Türkiye’ye gelenlere geldikleri anda SMS de gönderebilirsiniz. Tabi burada dikkat etmeniz gereken vatandaşlık gibi bir konuda Suudi’leri hedeflememeniz. Çünkü Suudi Arabistan hükümeti çifte vatandaşlığı yasaklamış durumdadır. Suudi’lere burada oturma iznine daha çok ilgi duyacaktır. Ortadoğu’da çalışan expat’lar da sizin için çok doğru bir hedef kitle olacaktır. Özellikle ülkesinde savaş veya ciddi ekonomik buğran, iç karışıklık olanları seçebilirsiniz. Irak, Suriye ve Yemen gibi.. Bunlar Suudi Arabistan çok pahalı olduğu için Türkiye’den konut alma eğilimindedirler.
4. Müşterilere doğru şekilde ulaşın:
Müşterilere ulaştığınız kanalları hedefli hale getirdikten sonra onlara göndereceğiniz mesajları ve görselleri de doğru seçmelisiniz. Bu konuda en sık yapılan hata standart görseller, daha önceden denenmiş reklam mesajları ve reklam kanallarının bu müşterilere yönelik de aynı şekilde kullanılması. İşin doğrusu bu müşterilere yönelik mesajlarınız onların beklentileri ile ilgili olmalı. Ek olarak sizin mesajlarınızın içeriğini en uygun şekilde optimize etmeniz doğru olacaktır.
5. Güvenilir ve tıkır tıkır işleyen bir satış organizasyonu kurun:
Üstteki adımları doğru attıysanız sıra en son ve en önemli noktalardan birine geliyor. Güvenilir, doğru denetlenen, iletişimi güçlü ve satış süreçleri doğru kurulmuş bir satış organizasyonu olmazsa olmazınız olmalı.