2019’da dikkat edilmesi gereken en önemli SEO taktikleri

Bir şey üretirken veya işletirken ileriyi görebilmek ve buna göre yol almak çok önemlidir. Düzenli olarak optimizasyonunuzu senenin gereksinimlerine göre düzenlemek ve içeriklerinizi buna göre oluşturmak sizi rakiplerinizin önüne taşıyacaktır ve aramalarda üst sıralarda yer bulacaksınızdır. 2019’un 3 temel ön görülen gereksinimlerine bakacak olursak

1-Sitenizi sesli aramalara göre optimize edin
Yapay zekâlı ürünlerin gelişmesi ile birlikte kullanıcılar daha çok sesli arama yöntemi ile istediklerine ulaşmaya çalışmaktadır. 2019 senesinde bu durumun bir hayli yükselişe geçeceği öngörülmektedir. Eğer optimizasyonunuzu daha çok günlük konuşma diline uygun ve sesli aramaya yönelik anahtar kelimeler seçerseniz sizde 2019’a kendinizi hazırlayabilirsiniz. Sesli aramaların çoğunluğunun mobil uygulamadan yapıldığını göz önüne alacak olursak sitelerin mobil uyumlu olması gerektiği de kaçınılmazdır.

2-Sitenizi mobil uyumlu hale getirin
Bir üstte bahsettiğimiz sesli aramadaki mobil uyumluluk gerekliliği ile birlikte günümüzde herkesin ellerinde akıllı telefonlarının olması ve hareket halindeyken de aramlar yapması mobilin önemini bize 2019 yılında da göstermektedir. Masaüstü görümünüzü mobil uyumlu yaptığınız zaman Google sizi mobil aramalarda üst sıralara çıkaracak ve rakiplerinize karşı bir adım öne geçeceksiniz.

3-Kullanıcıları sitenize çekin ve zaman geçirmelerini sağlayın
Google son zamanlarda kullanıcı deneyimi çok fazla önemsemektedir. Örneğin aramada 2. Sırada çıktığınız bir sonuçta kullanıcılar daha çok size tıklıyor ve 1. Çıkan siteye göre sizin sitenizde daha çok zaman geçiyor ise Google sizi 1. Sıraya taşıyacaktır. Site bilinirliğinin yanı sıra sitede geçirilen zamanda çok fazla önem taşımaktadır. Eğer kullanıcılar sitenizde yeteri kadar vakit geçirmiyor ve anında çıkma oranlarınız ciddi artış gösteriyor ise sitenize gelen trafiği oldukça etkileyecektir.

Bu 3 aşamayı sitenize uyguladığınız taktirde site trafiğinizde ciddi çoğalma olacaktır. Gelecek trendlerine ve gereksinimlerine göre hareket etmek sizi her zaman rakiplerinizin bir adım önünde taşıyacaktır. Geleceğin araçlarından biri olay yapay zekaya önem vermek, sesli aramaları dikkate almak, sitenizi sadece masaüstü kullanıma göre değil aynı zamanda hareket halindeyken de arama yapan kullanıcıları hedef alarak sitenizi mobil uyumlu hale getirmek dolaylı olarak direk 3. Maddeyi de etkileyecektir ve Google sizi ödüllendirecektir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir