Facebook customer audience kullanırken bilinmesi gereken 3 önemli nokta

Facebook’u 2 yıl kadar önce hayatımıza soktuğu custom audience yetkinliği sayesinde firmalar cep telefonlarına veya eposta adreslerine sahip oldukları müşteriler Facebook’a yükleyip hedefli pazarlama çalışması yapabiliyorlar. Fakat bu çalışmayı daha önceden yapmamış veya bu yetkinlik konusunda uzmanlaşmamış firmalara bu yazı çerçevesinde bir kaç kritik yönlendirme yapmak isteriz.
1. “Elimde çok kaliteli bir müşteri listesi var, bu kişilerden iyi geri alacağım” hayali ile yola çıkmayın
Maalesef bazı hedef kitleler için yüklediğiniz reklamlar bir elin parmaklarından az müşteriye gösterilebiliyor. Bunun en önemli nedeni de Facebook reklam algoritmalarında bulunan reklamın hedef kitle ile alakalılık düzeyi parametresidir. O yüzden elinizdeki veya sağdan soldan bulduğunuz müşteri listelerinin sizin reklam performansınızı bir geri dönüşlerini bir anda arttıracağını sakın olaki düşünmeyin.
2. Custom audience demek sadece liste yüklemek değil
Custom audience farklı ve hatta daha iyi performans gösteren çeşitleri olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Facebook custom audience kodunu websitenize yerleştirerek websitenizi ziyaret eden müşterilere benzer profildeki müşterileri Facebook sizin yerinize bulabiliyor. İlerleyen zamanlarda da bu müşterileri ve bunlara benzeyen grupları hedeflediğinizde daha yüksek bir reklam alaka düzeyi yakalayabilir ve daha az bütçeyle daha etkili bir reklam yapabilirsiniz.

3. Alaka düzeyini arttırmak için tüyolar
Peki yüklediğiniz liste ile reklamınız arasında alaka düzeyi (relevance score) düşük olduğu için reklamlarını gösterilmiyorsa neler yapabilir siniz? Hemen sıralayalım:
• Bir reklam iyi performe etmiyorsa ilk önerimiz hemen bunu öldürüp ,sıfırdan bir reklam çıkmak. Çünkü reklamların Facebook’daki künyesi bir kere bozuk olarak başladı mı , Facebook bunu kolay kolay düzeltmiyor. O yüzden hemen yeni mesajlar ile ve görseller ile yeni bir reklam çıkın
• Listenizi yükledikten sonra look-a-like benzer fakat daha geniş bir grubu seçebilirsiniz. Elinizdeki müşteri sayısı arttığı için de Facebook’un mevcut filtrelerini kullanıp alakalılık düzeyini arttırabilirsiniz
• Bir hedef kitleye sadece bir reklam çıkmayın. Farklı görseller ve pazarlama mesajları ile birden fazla kombinasyon deneyin.
• Hedef kitlenizin dikkatini çekebilecek görseller ve mesajları da muhakkak deneyin

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir