Facebook’ta etkili reklam nasıl oluşturulur?

Facebookta daha etkili reklam vermeniz ve potansiyel müşterilerinize ulaşmanız için uygulamanız gereken 5 önemli adımı sizler için kaleme aldık.
1 – Strateji belirleyin
Ne üzerine çalışma yapacağınızı iyi belirleyin. Facebook diğer dijital reklam platformlarına nazaran marka bilinirliği yüksek olmayan firmalar bile iyi bir harekete geçirici mesaj ile satış rakamlarını yükseltebilmekte. Hem uygun stratejiyi belirler hem de marka bilinirliğinizi arttırıp kullanıcılara güven sağlarsanız satış oranlarınızı yükseltebilirsiniz.
2 – Hedef kitlenizi belirleyin
Ürettiğiniz mal veya hizmeti doğru kullanıcılara sunmak her zaman önemlidir. Şayet ürün veya hizmetlerinizi yanlış kullanıcılara gösteriyorsanız hem reklam stratejiniz çalışmayacak hem de reklam bütçenizden büyük oranlarda kayıp yaşamanıza sebep olacaktır. Hedef kitlenizi onların size olan yakınlıklarına, uzaklıklarına göre, ürettiğiniz ürün veya hizmetin hangi yaş aralığına göre, bu ürün veya hizmetleriniz kadınlara mı yoksa erkeklere mi hitap ettiğini ayarlamanız ve hedef kitlenizi daraltmanız size doğru zamanda doğru insanlara reklamınızı göstermenizi sağlayacak ve reklam stratejiniz başarıya ulaşacaktır.
3 – Basit görseller kullanın ve etkili olup olmadıklarını test edin
Görselinizi mümkün olduğunca sade, açık ve anlaşılır yapın. Ürün veya hizmetinizi içeren görselin arka planında düz renk tercih edin, beyaz renk kullanın veya arka planı blurlayın. Bu hem ürününüzü öne çıkaracak hem de başka hiçbir detay ürününüzü gölgelemeyecek. Görsel üzerine yazılan metin de ürünü tam yansıtan kısa bir harekete geçirici mesaj içermelidir.
Görsellerinizin işe yarayıp yaramadığını, uzun soluklu reklam stratejilerinizde kullanıp kullanmayacağınızı test etmeniz işinize yarayacak başka bir yöntemdir. Reklam stratejiniz ile alakalı görseller oluşturup reklam bütçenizin küçük bir kısmı ile belli aralıklarla bu görselleri test ederek hangi görselin daha çok etkili olduğunu belirleyerek o görseli uzun soluklu stratejilerinizde kullanacağınızı belirleyebilirsiniz.
4 – Görsellerin yanında reklam videoları oluşturun
Reklam videoları en az görseller kadar etkili bir reklam stratejisidir. Hem dikkat çekici hem de kitleniz tarafından sevilen bir video yayınlarsanız hem kullanıcıları satın almaya yönelik harekete geçirecek hem de olası video paylaşımlarında kitleniz büyüyecektir. Bunlarla beraber video uzunlukları, verilecek olan mesajın hemen videonun başında verilmesi ve videoyu sessiz oynatan kullanıcılar için videoda altyazının olması yine kullanıcıları harekete geçirmek için kullanılması gereken unsurlardandır. Videoların çok uzun olmaması ve mesajın direk videonun başında verilmesi gerekmektedir.
5 – Stratejinizi düzenli olarak yenileyin
Bir reklam pazarlamasında en önemli unsur sürekli aktif olmaktır. Seçtiğiniz stratejinin bir süre sonra düşüşe geçtiğini ve ilk dönemlerdeki kadar size geri dönüş vermediğini keşfettiğiniz anda üstteki adımları tekrar uygulayıp stratejinizi yenilemeniz ve aktif bir şekilde pazarda yerinizi korumanız gerekmektedir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir