Facebook reklamları hakkında bilmeniz gerekenler

Facebook reklamları şu an binlerce firma tarafından kullanılmakta ve her geçen gün Facebook reklam verme eğilimi artmaktadır. Bu konuda henüz hiç Facebook reklamı yapmadıysanız muhakkak bu yazıyı okuyunuz.

Facebook reklamları hakkında bilmeniz gereken en önemli konu reklamlar size basit görünse de reklamı tasarlarken birçok parametreyi ve ayarlamayı doğru yapmanız gerekir. Aksi takdirde ya normalden daha yüksek Facebook reklam ücreti ödersiniz yada Facebook reklamlarınız beklenen etkiyi oluşturmaz. Facebook reklamı verirken eğer anlamlı bir bütçe harcamayı düşünüyorsanız muhakkak bizim gibi () biz Facebook reklam ajansı ile çalışmanızı öneririz. Bunu yapacak bütçeniz yoksa Facebook reklamı konusunda birinden yardım almanızı tavsiye ederiz. Çünkü başta yapacağınız bir hata sonrasında hem motivasyon eksikliğine hem de bu pazarlama kanalına olan inancınıza gölge düşürebilir.

Öncelikle şunu belirtelim Facebook’da reklam paketi gibi bir kavram yoktur. Reklamı tasarlarsınız ne kadar harcamak istiyorsanız bunu belirtirsiniz ve reklamlarınız verilmeye başlanır. Facebook reklam yöneticisi sayesinde bu adımları teker teker belirleyebilirsiniz.

Facebook reklam ücretleri reklam tipine göre değişmektedir. Gösterim bazlı veya toplam tıklama bazlı olmak üzere iki ana kategori bulunmaktadır. Gösterim ücretleri CPM olarak (1000 gösterim) 5-10 tl arasında değişmektedir. Tıklama maliyetleri ise 1-4 tl olarak değişmektedir. Marjinal ürün ve aksiyonlarda bu rakamlar sınırları aşabilir.

İlk kez reklam veriyorsanız size tavsiyemiz reklam ve sonrasındaki satış sürecini doğru kurgulamanız olacaktır. Aksi takdirde başarısız bir satış süreci beklenen sonucu getirmeyecektir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir