İhracatınızı artırmak için pazarlama konusunda alınması gereken kısayoldan 3 aksiyon

Türkiye’deki birçok firma ihracatı artırmak için ciddi efor sarfetse de maalesef müşterilere ulaşmak ve kendilerini farklı pazarlarda anlatmak konusunda ciddi zorluk çekiyorlar. Ads4tr firması olarak birkaç büyüme kısa yolunu sizler ile paylaşmak istedik.

1- İnternet dünyasında her ilgili kişiye ulaşın:
Bunu nasıl yapacağım derseniz, ilk önerimiz bir kaç tane yabancı dil bilen stajyer alıp işe başlamalısınız. Onlara ingilizce, arapça, almanca, fransızca gibi dillerde potansiyel alıcılar ile ne paylaşmaları gerektiğini iletin. Eğer bu kadar dil ile başlamak zor ise ingilizce ile ilerleyebilirsiniz. Sonrasında ürününüzle ilgili arama motorları üzerinden ilgili firmaların araştırmasını yapabilirsiniz. Ek olarak bizim gibi elinde potansiyel şirket bilgilerine sahip firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede bu firmalara ulaşmada bir adım öne geçersiniz. Linkedin, internette rakiplerinizin ürünlerine benzer ürünler satan firmaları bulmanızı sağlayan websiteleri, Ali Baba, Amazon… gibi e-ticaret portalleri bu işinizi kolaylaştıracaktır. Burada Linkedin’den premium hesap açmanız veya deneme hesabı açmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu firmaların sitelerine ulaştıktan sonra oradaki kontak bilgilerine e-posta ile ulaşmanız size birçok yeni kapılar açacaktır.

2- İşinizle ilgili içerikleri websitenize farklı dillerde ekleyin:
Bunu bir an önce yapmalısınız. Bu içeriklerin eklenmiş olması size anında potansiyel müşteri getirmeyecektir. Ama Google veya diğer arama motorlarını kullanan potansiyel alıcılar emin olun ki sıkı araştırma yaptıklarında arama sayfalarındaki ilk sayfaların yanında diğer sayafalara da bakmaktadırlar. Ek olarak websitenize eklenen bu içerikleri arama motorlarına kaydetmenizden sonra geçen her gün sizin hesabınıza artı olarak yazacaktır. Çünkü arama motorları sitenizin ve içeriklerinizin eski olmasına değer vermektedirler. Bu içeriklerin farklı dillerde olmasına ve sitenize doğru şekilde eklenmesine de dikkat etmelisiniz. Bu arada şunu da hemen ekleyeyim. Ne kadar çok yabancı dilde içerik eklerseniz o kadar çok farklı dilde yapılan arama sonucunda çıkmanız kolaylaşacaktır.

3- Sosyal mecra ve arama motoru pazarlamasını doğru şekilde kullanın:
Kendinizi tanıtmanın en kolay yollarından biri reklamlar yolu ile müşterilerinize ulaşmaktır. Fakat burada sahip olduğunuz reklamların size bir maliyeti olacağını da unutmayın. Ek olarak doğru reklam kanallarını kullanmıyorsanız, işiniz daha zor olacaktır. Size tavsiyemiz bu reklamları yurtdışında reklam tecrübesi olan ajanslar ile çalışmanız. Çünkü Ads4tr olarak araplara yönelik reklam verip 100000 lira harcayıp hiç bir satış gerçekleştirmemiş birçok müşteri gördük. Bunun ana nedeni kullanılan reklamların içerik veya mecra açısından yanlış olmasıydı. Ek olarak hedef kitle doğru seçilememişti. Siz siz olun bu konuda bir uzman ile işe başlayın.

Üstte size genel olarak yapılması gerekenleri özetledik. Detaylar için bizim iletişime geçip daha detay bilgi alabilirsiniz.
İnfo@ads4tr.com
Bol satışlı günler dileriz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir