İran’da başarılı reklam yapmanın sırları

İran’da reklam vermek istiyorsanız bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Ads4tr.com olarak ortadoğu bölgesinde ciddi sayıda tanıtım yapmamızın verdiği tecrübeyle bu yazıyı sizler ile paylaşmak istedik.
Öncelikle hemen belirtelim İran’da Facebook ve Google gibi Amerikan menşeli mecraları kullanmanız imkansız. Ambargo dolayısı ile…
Bu yüzden yerel third party’ler veya İran’da çalışan sosyal medya mecraları ile iş yapabilirsiniz. Telegram bunlardan birisi..
Yada İran’lı müşterilerden Türkiye’ye gelmiş olanlara tanıtım yapabilirsiniz.
Fakat bu durumda da ciddi bir rekabeti göz almalısınız. Çünkü Türkiye’deki İran’lılara tanıtım çok yoğun olarak yapıldığı için maliyetleriniz rekabetten dolayı ciddi olarak artmakta.
Size tavsiyemiz İran’daki etkili mecralar üzerinden tanıtım yapmanız. Örnek vermek gerekirse bazı websiteleri banner alanı yada lead bazlı olarak çalışabilmekte. Toplanılan her lead başına ücretlendirmeyle, bu çalışmaları yönetebilirsiniz. Yada SMS ve email göndererek İran’lılara yönelik tanıtım çalışmalarını gerçekleştirebilirsiniz. Bu alternatif kanallar ile sonuca yönelik çalışıp daha kaliteli leadler alabilirsiniz.
Size tavsiyemiz İran’lı firmalara sakın ola ki peşin ödeme yapmayın. İran’daki özellikle Azeri Türklerinin yönettiği firmalar Türkler ile iyi ilişki kurabildiği için size güven verebilir. Fakat onlara kanarsanız emin olun ki sonucu sizin için hüsran olabilir. Tavsiyemiz haftalık tanıtım çalışmasını yapmanız ve ücretini haftalık olarak ödemeniz aksi taksi takdirde ya sizden peşin isterler yada ay sonunda vermenizi kabul etmezler.
İran’da reklam ajansları ile çalışırken de aynı şekilde dikkatli olmalısıınz. Bu reklam ajanslarının bir çoğu Türkiye’de alışık olduğunuz seviyede iş çıkartamayabilir.
Son olarak İran’da yoğun olarak tanıtım kanalı olarak kullanılan yöntemlerden birisi de İran’da aktif websitelerine banner reklamları vermektir. İran’da birçok websitesi olduğu için ürününüze uygun websitesini seçmelisiniz. En popüler websitelerini seçmek sizin için satış getirmeyebilir. Amacınızı uygun şekilde doğru websitelerini hedefliyor olmalısınız. Ads4tr portföyündeki websiteleri ile hedefinize bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Daha önce yaptığımız turizm ve inşaat sektörü odaklı projeler ile bu iki sektörde ciddi pozitif sonuçlar aldık. Sizin işlerinize de aynı pozitif katkıyı sağlayabiliriz.
Muhakkak tanıtım sonuçlarınızı takip edecek mekanizmaları kurunuz. Bu mekanizmaları kurmak sizin için büyük avantaj sağlacaktır.

Please follow and like us:

İran’da başarılı reklam yapmanın sırları” için 4 yorum

  1. Merhaba, bahsi geçen ajanslar ve web siteleri ile ilgili yardımcı olabilir misiniz? nereden öğrenebilirim?

  2. Hali hazırda bitmiş daire projelerinin tanıtımını İran kanalında müşterilere sunmak istiyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir