İstanbul’daki dijital ajanslar ve çalışma şekillleri..Sizin için en faydalı olanı hangisi?…

İstanbul dijital medya ajanslarının sayısı binlercedir. Şu an bu şekilde bir ajansa ihtiyaç duyuyorsanız, bu yazımızı iyi bir şekilde okumanızı öneririz. İstanbul’daki dijital ajansları 5 ana kategoride toplayabiliriz. İstanbul reklam ajanslarının hangi gruba girdiği, onların iş yapma şeklini ve sizin işinize katkısını önemli şekilde değiştirecektir. İstanbul dijital ajansları konusunda dikkatli olmanız gereken bir diğer konuda sizi ücretlendirme yöntemleridir. Aynı ürün için sizden çok farklı ücretler alıyor olabilirler.
1. Hem creative hem de dijital kanal çalışmaları yapabilenler: Bu ajanslar sizin video ve görsel içeriklerinizden, website geliştirmenize kadar her işi yapabilirler. Aynı zamanda da dijital kanallarda tanıtım çalışmalarınızı yönetirler.
2. Belirli mecralarda uzmanlaşmış ajanslar (Google, Facebook ajansları gibi): Bu ajanslar sadece dijital kanallarınızdaki tanıtım çalışmalarınızı yönetirler. Genelde de bir kanala odaklanmış ve sadece o kanalda çalışan ajanslardır. Örnek vermek gerekirse Facebook’da çalışan sosyal medya ajansları, Google reklamlarını yapan ajanslar ve Google SEO çalışmalarını yapanlar.
3. Performans ajansları: 5 yıl önce bu şekilde çalışan ajanslar yoktu. Ads4tr olarak bu grubun ilk ajansıyız. Siz bizim gibi performans bazlı çalışan ajanslara beklentinizi söylersiniz biz sizin adınıza yapılması gerekeni ortaya çıkarır ve bunu gerçekleştiririz. Örnek: olarak belirli bir süre belirli adette satış yapmak, form toplamak gibi… Yeri geldiğinde içerik çalışması, yeri geldiğinde websitesi geliştirmesi ve reklamların çıkılması gibi. Ödemelerinizi de sonuç bir performans hedefine dayalı olarak yaparsanız, örnek vermek gerekirse belirli bir lead sayısı, belirli bir ziyaretçi sayısı ve benzeri.. Ads4tr.com olarak biz bu gruba giriyoruz.
4. Medya ajansları: Bu ajanslar genelde sizin bütçenizi sizin adınıza belirli bir ristör (komisyon oranı) ile yönetirler. Tanıtım çalışmalarınızın medya planını yaptıktan sonra yönetilmesi işini bu ajanslar yaparlar.
5. Hem medya ajansı hem de her türlü çalışmayı in-house yapabilen ajanslar: Bu tip ajanslar da her türlü çalışmayı baştan uca, yeri geldiğinde off-line kanalları da dahil edecek şekilde yapabilirler.

Sizin bütçeniz kısıtlıysa ikinci ve üçüncü ajans tiplerini size öneririz. Eğer ciddi bütçeleriniz var, patron reklam harcamalarınızın hesabını size çok fazla sormuyorsa 5 kafanızı en rahat ettirecek şekilde hareket eder.
İstanbul’daki yapılan reklamları büyük çoğunluğu 1,2 ve 4 üzerinden ilerler. Büyük firmalarda ise 4 ve 5 no’lu ajans tipleri daha ağırlıklı olarak rol oynamaktadır.
Ekonomik krizin de etkisi ile Ads4tr.com olarak bizim yer aldığımız kategori İstanbul reklam ajansları arasında ciddi derecede artmaya başladı. Bunun ana nedeni de artık patronlar ciddi şekilde reklam sonuçlarını sorgulamaya başladılar.
İstanbul’daki bazı reklam ajanslarının pazarlama ekiplerindeki çalışanlara yönelik yaptıkları PR çalışmalarının sonucuyla değil, gerçekten de sonuç getiren reklamlara odaklanan müşteriler burada ön plana çıktılar.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir