Long-tail anahtar kelimeleri kullanmak neden önemlidir?

Daha yeni piyasaya giren veya marka bilinirliği yüksek olmayan bir firma iseniz, kısa ve çok genel anahtar kelime kullanmak hem sizin için büyük reklam bütçelerine sebep olacak hem de satışlarınıza hiçbir katkısı olmayacaktır. Bunun yerine uzun kelimelerden oluşan yani “long-tail” anahtar kelimeler kullanırsanız hem bütçeniz doğru bir şekilde kullanılacak hem de spesifik hedef kitlenize ulaşmış olacaksınız.
“long-tail” uzun kelime serilerinden oluşan anahtar kelime yapısıdır. Örneğin saat satan bir siteye sahipseniz “erkek saatleri” anahtar kelimesini kullanmak yerine “x marka erkek saatleri” anahtar kelimesini kullanmanız hem direkt olarak o x model saati arayan kişileri hedefleyecek hem de buna göre bütçeniz harcanacaktır.
Yeni açılmış bir web sitesinin alaka puanları genel olarak o piyasada daha önceden işlem yapan sitelere göre düşüktür. Buda sizin anahtar kelimelere hem daha çok para harcamanıza sebep olacak, hem de marka bilinirliğiniz olmadığı için müşterilerin sizi tercih etme ihtimali daha düşük olacaktır. Bu sebeple ilk başlarda her zaman long-tail anahtar kelimeleri kullanmak sizin için daha önemli olacaktır. Google trends’ler üzerinden sattığınız veya ürettiğiniz ürünlerin Google üzerinden nasıl arandığına bakarak direk olarak müşterileri hedef alan spesifik long-tail anahtar kelimeleri üretebilirsiniz. Bu sayede Long-Tail anahtar kelime hedefleme ile siteni ziyaret eden kişi web sitenizle, ürünlerinizle veya hizmetinle yakından ilgili olduğu için doğru hedef kitleye ulaşmış olursun.
Arama Motoru Sonuçlarında Sizi Üst Sıralarda Gösterecek
Uzun anahtar kelimeler belirlediğiniz için kullanıcıların direk olarak sizin belirlediğiniz anahtar kelimeler üzerinden arama yapması sizin reklamınızın arama motorunda üst sıralarda çıkmasını sağlayacaktır. Genel anahtar kelimelerde rekabet çok yüksek olduğu için hem alaka puanınız düşük olduğundan hem de piyasayı elinde tutan firmaların yüksek reklam bütçeleri sebebiyle sizin üst sıralarda çıkmanız zorlaşacak ve reklam bütçenizi boşa harcamış olacaksınız.
Direk Sizin Ürününüzü Arayan Kullanıcılara Ulaşmanızı Sağlayacak
Direkt olarak belirlediğiniz anahtar kelimeler net bir ürünü veya hizmeti içereceği için genelleme olmayacak ve direk olarak o ürün veya hizmeti arayan insanlar tarafından görüntülenecektir bu sayede direk olarak o ürünü arayan insanların sizinle iş yapma olasılığı yüksek olacaktır. Eğer genel anahtar kelimeler üzerine bir çalışma yürütüyor olsaydınız kullanıcının zaten kafasında net bir fikir bulunmadığı için sizinle iş yapma olasılığı düşük olacaktır.
Reklam Bütçeniz Doğru ve Geri Dönüşünü Alabileceğiniz Yatırımlara Dönüşecek
Tıklanma başına maliyetler yani TBM’lerde bazen rekabet çok yüksek olabiliyor. Bu durumda da sizin yüksek reklam bütçeleri kullanmanıza sebep olup o piyasada tutunmanızı zorlaştırabiliyor. Direkt olarak spesifik bir ürünü hedef aldığınız ve genelleme yapmadığınız durumlarda ise hem bütçenizi doğru kullanmış oluyorsunuz hem de direk olarak o ürünü arayan insanlara ulaşacak iş yapmış oluyorsunuz. Bu durumda da reklam bütçenizi satışa dönüştürebiliyorsunuz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir