Türkiye’ye gelen veya yurtdışındaki müşterilere mobil pazarlama ile rahatça ulaşabilirsiniz

Yurtdışından gelen müşterilere, Türkiye’ye geldikleri anda SMS ve email ile ulaşıp ürünlerinizi satmaya çalışmanız satışa dönüştürme anlamında en etkili aksiyonlardan biridir. Türkiye’ye gelen yabancıların Türkiye’deki firmaların ürünlerini alabilecekleri en uygun dönem Türkiye’de bulundukları dönem olduğu için, mesajlarınızı bu dönemde vermeye çalışmalısınız. Daha önceden yaptığımız çalışmalardan gördüğümüz kadarı ile Türkiye’ye gelmiş bir müşterinin satın alma oranı yabancıya göre en az 15 kat daha fazla olmakta. Fakat bu her sektör için geçerli değil, örnek vermek gerekirse sağlık sektöründe Türkiye’deki bir müşterinin ihtiyacını canlandırmak pek mümkün olmayacaktır. Çünkü sağlık sektöründe tüketici kararları daha uzun sürede ve tüketicinin ihtiyacını göre alınmaktadır. Siz de buna göre hareket etmelisiniz. Bunun dışında kalan hemen hemen her sektörde ise siz tüketici kararını etkileyebilecek durumdasınızdır. Yeter ki mesajlarınızda sunduğunuz promosyonların albenisi yüksek olsun.
Ads4tr olarak Türkiye’ye gelen Azerilere, Ruslara, Araplara ve İranlılara otomatik bir şekilde sms ve e-posta gönderebiliyoruz. Bunu yaparken de birçok filtremeden yararlanıp yapabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse Türkiye’ye son yıl içinde en az 2 kere gelmiş, 20 günün üzerinde kalmış, geliri yüksek, erkek Suudi’leri hedefleyip gayrimenkul tanıtımı yapabiliyoruz. Hedefleme kriterlerini de sektörel olarak değiştirebildiğimiz geri dönüşler ciddi yüksek olmakta. Üstte bahsettiğimiz şekilde kriterler ile hedefleme yapıp tanıttığımız inşaat projelerinde 10%’a varan geri dönüşler gördük. Satışlar da birçok reklam kanalına göre daha hızlı gerçekleşti. Bunun ana nedeni de doğru kitleye doğru mesajla ve doğru yerde gitmekle ilgili. Normalde mobil pazarlama ürünlerini yurtiçinde aktif şekilde kullanan firmalar için bu ürün aslında bir başka ifadeyle oyun değiştirici. Bu şekilde Türkiye’deki yabancılara ulaşmak ciddi anlamda geri dönüşü yüksek ve satın alma periyodu kısa reklamlardır.
Google ve Facebook üzerinden yapılan reklamların müşteriler tarafından görünme ihtimali genel de 5% civarındadır. Yani siz bir reklam çıktığınızda bu kanalları kullanan müşterilerin sadece 5%’i reklamınızı görür. SMs ve e-postada ise bu oran 90% üstüne çıkmaktadır. Yani sizin için potansiyel müşterilere reklam mesajınızı göstermenin en önemli yöntemi sms (mms de buna dahil edilebilir) ve e-postadır.
Bu ürünü kullanarak aşağıdaki kriterlerde hedefleme yapabilirsiniz. Görüldüğü üzere müşterinin yaşadığı yerden milliyetine, Türkiye’ye gelip gitme davranışından kullandığı cep telefonuna, gelirinden girdiği websitesine kadar birçok hedeflemeyi yapabilirsiniz.

Bu sistemin sunduğu bir diğer avantaj ise mesajlarda tek bir karakterlik yer kaplayan lokayon ikonuyla müşteri istediğiniz lokasyona yönlendirebilirsiniz. Böylece müşterinin sizin adresini sağda solda aramasına gerek kalmaz.

Sistem ile yapabileceğiniz bir diğer çalışma ise mesajlarınızın ne zaman gideceğini, hangi saatlerde gönderilmek istediğini, gönderim sonrası ulaşma oranınını , tıklanma oranını ve diğer sonuçları görütüntüleyebilmenizdir.

Aşağıda görüldüğü gibi bir sonuç raporunu daha da detaylı olacak şekilde indirebilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir