İnternette düşük maliyete müşteri bulmak için yapılması gerekenler

Bu yazımızda nasıl daha düşük maliyete form alabileceğinizi paylaşmak istedik. Öncelikle hemen belirtelim, düşük maliyete form demek çok fazla form almak demektir. Eğer çok fazla form alırsanız da müşteri temsilcileriniz ve arama maliyetleriniz yükselecektir. Bu yüzden bunu akılda tutup hareket etmelisiniz. Form maliyetini azaltmak sizin diğer maliyetlerinizi arttıracaktır.

1- Reklam yaptığınız platformu doğru seçin:

Google arama kelimelerinden gelen bir formun maliyetini Facebook form maliyetinin altına çekmeye çalışmak hayalperestliktir. Çünkü Google’da arama sonuçlarındaki bir tıklama yaklaşık ortalama 1 USD maliyete sahipken Facebook’da bir lead maliyeti bu civarda olabilmektedir. Bu yüzden ilk önce doğru platforma yönelmelisiniz. Bu noktada Facebook lead kalitesinin Google’a göre daha düşük olduğu gibi yorumlar ve gerçekler ile karşılaşakcasınız. Bunu önleminin yani form kalitesini iyileştirmenin bir kaç yöntemi var. Bunların başında Facebook custom audience , pixel gibi yetkinliklerini kullanarak daha hedefli hale getirmelisiniz. İkinci yapılması gereken ise müşteriden aldığınız otomatik bilgilerin yanında bazı sorular sorup müşterinin ilgisini ölçmek ve form doldurma zorunluluğunu arttırmalısınız. Örnek vermek gerekirse sağlıkta saç ekimi için form topluyorsanız yapmanız gereken müşteriye operasyonu olmayı planladığı tarih, daha önce saç ekimi yaptırıp yaptırmadığı, bütçesi gibi sorular sormaktır. Bunları sorduğunuz durumda Facebook gerçekten ilgilenen müşteriler sizinle bilgilerini paylaşacaktır. Ek olarak bazı durumlarda çocuklarına telefonu veren ebeveynlerin çocukları tarafından form gönderilmesini (tabi ki istemeden) önlemiş olacaksınız. Biz bu soruları bu tarz istenmeyen durumları önleyici ve form kalitesini arttırıcı olarak gördüğümüz için çok önemli görüyoruz.

2- Aracılarınızı aradan çıkarın veya performans bazlı çalışın:
Eğer reklamlarınız konusunda medya ajansı ile çalışıyorsanız bilin ki en az 2 farklı partiye ücret ödüyorsunuz. Birincisi medya ajansınız diğeri de reklamı yapanlar. Tabiki reklamın yayınlandığı mecralara ödenen komisyonları saymıyoruz. Medya ajansları bazı durumlarda (örnek yurtdışı reklamlarda) üçüncü partiler de kullanmaktadır. Bu durumda reklamlardan komisyon alan sayısı 3’e çıkmaktadır. Size 10 liraya gelecek bir formun maliyeti 20 liraya çıkabilir. Bu yüzden size önerimiz direk reklamlarınızı ya kendi çalışanınıza yada kanal konusunda deneyimli bir firmaya yaptırmalısınız.

3- Doğru görselleri kullanın:

Görseller bu konuda önemli başarı faktörlerindendir, çünkü tüketicilerin odaklanma süresi 3 saniyenin altındadır. Onları doğru reklam ile yakalayabilmek için yapmanız gereken dikkat çekici, ilgilerini cezbedici ve onların aksiyon almalarını tetikleyici görseller ve renkler kullanmanızdır. Burada bazı basit kurallar var. Video her zaman fotoğrafa göre daha etkilidir. Kadın görselleri erkek görsellerine göre, para içeren görseller diğer görsellere göre, gülen insanlar diğer ruh hallerine göre daha etkilidir.Bu kuralların sayısı arttırılabilir. Fakat sizin yapmanız gereken ürününüz için en doğru görseli seçmektedir. Her sektör için bu değişebilmektedir. Örnek vermek gerekirse inşaat sektöründe eğer çocuklu aileleri hedefleyen bir projeniz varsa çocuklu ve proje içerisinde mutlu bir yaşam geçiren bir aile görseli veya videosu daha etkili olacaktır. Yada slide şovlar ile hem dış cephe görsellerini hem de ailenin mutlu olduğu duygusallık yüklü görselleri sıra ile göstermeniz etkili olacaktır. Eğer evin babasını hedefliyorsanız sitenin güvenlik, otopark , balkon, bahçe ve salon gibi baba tarafından daha çok odakta bulunan görseller ilgiyi daha da arttıracaktır. Kadınlar için ise mutfak, giyinme odası, yatak odası, banyolar, bahçe daha etkili olacaktır. Bu konuda aslında çok detaylıdır fakat daha fazla bilgi için bize direk soru sorabilisiniz. info@ads4tr.com

Son olarak da şunu ekleyelim görsellerinizin tıklanma ve ilgi çekmek potansiyeli burada başarınızın anahtarıdır. Eğer bir görsel tıklanmıyorsa veya ilgi çekmiyorsa bilin ki gösterim yaptığınız mecradaki algoritmalar onu göstermeyecektir. Bu yüzden yapmanız gereken gösterim yaptığınız mecrada iyi performans gösterme olasılığı yüksek özelliklerdeki görselleri kullanmalısınız. Facebook’da çok yazı içermeyen, kontrast renklere sahip görseller daha iyi iş yaparken, Google’da animasyonlu görseller daha iyi iş yapar.. Bu kanal bazlı ciddi değişmektedir..

4- Doğru reklam metinlerini kullanın:

Görsellerin önemi kadar müşteriye verdiğiniz mesajların doğruluğu ve albenisi de form maliyetinizi belirler. Örnek vermek gerekirse siz reklamlarınız da “en ucuz ürün bende” diyerek müşteri ilgisini çekiyor fakat sonrasında buna dair hiçbir şey söylemiyorsanız bilin ki form maliyetleriniz ciddi oranda düşecektir. Keza yine metinlerde gerçek ile ilgisi olmayan bilgileri kullanırsanız bilin ki form kaliteniz düşecektir.

5- Yeterli sayıda bilgi talep edin:
Formları toplarken sadece email bilgisi yada cep telefonu toplamak yetersiz olabilir. Bu yüzden en azından bu iki bilgiyi toplamanızı öneririz. Ek olarak yukarıda da değindiğimiz gibi bazı altın sorular sorup müşteri ilgisini doğru ölçmeye çalışmak kritik olacaktır.

6- Form tasarımını doğru yapın:
Form tasarımı başarı için son aşamadır, eğer siz müşterileri yönlendirdiğiniz landing page’de formunuzu saklamışcasına kötü bir pozisyona koymuşsanız yada formunuz optimize şekilde çalışmıyorsa bilinki websitenize giren müşterilerin birçoğu o formu doldurman çıkacaktır. Bu tasarım Facebook’da da aynı şekilde önemlidir. Form sayfasının üzerinde gösterdiğiniz görsel, verdiğiniz mesajlar, profesyonellik, müşterileri sayfanıza yönlendirip yönlendirmediğiniz gibi bazı detaylar doldurulma oranını etkilemektedir.

Sizinle özetle bu şekilde 6 kritik noktayı paylaştık. Sorularınız için bize email ile ulaşabilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir