Google Business kullanmanın işletmeniz için faydaları

Google My Business sizi, veya sizin ürettiğiniz mal veya hizmetin karşılığını kullanıcıların Google maps üzerinden keşfetmesidir. Google My Business yani Google Benim İşletmem, en az web siteniz kadar önemlidir. Kullanıcıların size ulaşması, sizden haberdar olması ve sizin hakkınızda bilgi sahibi olması için çok önemli bir platformdur. Kullanıcılar her zaman sizin sunduklarınızdan önce, sizin firmanızı daha önce deneyimlemiş kullanıcıların yorumlarına dikkat eder. Burada siz Google My Business hesabını düzgün yönetirseniz ve kullanıcılara yorumlarınız ile yön verirseniz sizi her zaman bir adım öne taşıyacaktır.
Google Benim işletmem size hangi olanakları sağlar?
1-İşletme fotoğraflarınızı Google My Business üzerinden yayınlamanıza.
2-İnsanların Google maps üzerinden sizin konumunuza ulaşmasına.
3-Kullanıcıların web sitenizin linkine, işletmenizin telefon numarasına ve hangi saatler açık olduğunuz bilgisine ulaşabilmesine.
4-İnsanların sizi deneyimledikten sonra işletmeniz hakkında yorum yapabilmesine.

1-İşletme fotoğraflarınızı Google My Business üzerinden yayınlayın
Kullanıcıların eğer size ulaşırken herhangi bir zorluk yaşamasını istemiyorsanız veya işletmenizin itibarını arttırıp kullanıcılar üzerinde kendinize bir konum oluşturmasını istiyorsanız işletmeninizin en az 7-8 iç ve dış mekan olmak üzere fotoğrafını yüklemelisiniz.

2-İnsanların Google maps üzerinden size rahat ulaşabilmesine olanak sağlayın
İşletme adresinizi girdiniz ancak Google’ın otomatik harita üzerinde pinlemesine güvenirseniz bu size sorun yaratabilir, Kendi eliniz ile Google maps üzerinden pinleme yapmanızda fayda var. Kullanıcıların size daha kolay ulaşması, size ulaşırken fazla zorlanmaması her zaman önemli bir etkendir.

3-İletişim bilgilerinizi ve bu iletişim bilgilerinden kullanıcıların size rahat ulaşabilmesine olanak sağlayın
Google My Business’ın size sunduğu bütün özellikleri eksiksiz kullanmanız gerekir, kullanıcıların sizin hakkında net bilgiler sahip olması, sizinle iş yapma düşüncesini arttıracaktır. İşletmenizin hangi saatler açık olduğuna ve telefon numaranıza ulaşabilen kullanıcı sizinle rahatlıkla iletişime geçebilecek ve sizinle iş yapabilecektir.

4-Kullanıcıların yorumlarına önem verin ve her zaman onlarla aktif iletişim içerisinde olun
Kullanıcıların sizin işletmeniz hakkında yorum yapması sizin için her zaman önemlidir. İyi yorumlar kadar kötü yorumlarda, sizin karşı cevaplarınıza göre iyi yorumlar kadar etkili olacaktır. Sizin kötü bir durum karşısında verdiğiniz reaksiyon her zaman kullanıcı için bir güven unsuru barındıracak ve sizinle karşılaşacağı kötü ve olumsuz koşullarda bile sizin ilgili olduğunuzu ve sorunu çözeceğini bilecektir.
Google My Business, bugün kullanılması gereken en önemli kurumsal kimlik uygulamarından bir tanesidir. Unutmamalısınız ki Google My Business sadace sizin değil herkesin kontrolünde olan bir platformdur ve siz bilgilerinizi eksik girdiğiniz taktirde bunu sizin yerinize başkaları yapabilmektedir. Bunun olmaması için sizin her zaman Google My Business’ı etkin bir biçimde kullanmalı ve sürekli olarak kullanıcılar ile iletişim halinde olmanız gerekmektedir. Bu sayede kurum kimliğiniz büyüyecek ve kullanıcılar tarafından marka güvenilirliğiniz artacaktır.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir