Google görseller üzerinden arama sonuçlarında ön plana çıkma yöntemleri

Bir içerik veya ürün görseli, bir kullanıcı ile etkileşimi tetikleyecek en önemli unsurlardan biri olabilir. Özellikle bir ürün veya hizmet satışı gerçekleştiriyorsanız, kullanıcıyı etkilemek için bir numaralı aracınız ürününüzün veya hizmetinizin görseli olacaktır. Örneğin Google’a “Televizyon modelleri” yazan bir kullanıcı Google Görsellerde arama yaptığı zaman beğendiği bir ürünü görüp görsele tıkladığında bağlantıdan ulaşacağı site sizinki olabilir. Bu durum bir içerik yazısı görseli veya sanatsal yeteneklerinizi sergilediğiniz bir sitede olabilir. Peki Google görsellerde kendimizi nasıl üst sıralara taşıyabilir, İnsanların ilgisini nasıl çekebiliriz? Çok temel kurallarla biraz bu konuyu inceleyelim.

Görselinizin içeriğinizi tam olarak yansıttığından emin olun: Günümüzde aramalar üzerinden bağlantılara tıklamaların 4’de 1’i Görseller üzerinden olmaktadır. Bu durum baz alındığında kullanıcı bir içeriğe tıklamadan önce onun dikkatini çekecek kendisini harekete geçirecek bir öge bakmaktadır. Bu içeriğin başlığı, alt metini de olabilir fakat asla atlanmaması gereken başka bir özellik de görseldir. İçeriğinize uygun ve onu tam anlamıyla tanımlayan bir görsel seçtiğiniz taktirde her zaman trafiğinizi arttıracak bir artı özelliğe sahip olmuş olursunuz.

Görselinizin adını içeriğinize uygun yapın: Görselin düzgün bir şekilde tam anlamıyla optimize olması için görselinizin adını içeriğe uygun yapmanız gerekmektedir, aksi taktide aramalarda gözükmezsiniz. Örneğin içeriğinizin adını “default.jpg” veya “11111.jpg” şeklinde ayarlayıp siteye yüklerseniz aramalarda kesinlikle gözükmezsiniz bunu içerik başlığını doğru ayarlayıp Google aramalarda gözükmek gibi düşünebilirsiniz. Örneğin televizyon satıyorsanız ismini o televizyon markasını aralarına tire “-“ işareti koyarak yapmanız sizi aramalarda gösterecektir. Görsel isminin alt metni de kesinlikle atlanmaması gereken bir özelliktir. Görsele alt metin eklendiğinde yukarılarda çıkma ihtimaliniz artacaktır.

Görsel boyutunu mümkün olduğunca makul boyutlarda ayarlayın: Eğer arka plan görüntüsü veya resim, fotoğraf satan, sergileyen bir siteye sahip değilseniz görselinizin boyutunu makul olan en iyi ve en düşük çözünürlükte yapmalısınız. Görselinizin Google görsellerde hızlı yüklenmesi kullanıcı için bir artı olacak ve sitenize yönelme süresi hızlanacaktır. Tabi ki daha hızlı yüklenmesi için görselin kalitesini çok fazla düşürmek ve görünümü bozmamak gerekir. Makul olan en iyi düşük çözünürlüğü bulup kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Sonuç olarak değerlendirdiğimizde görsel her zaman kullanıcıyı tetiklemek için en iyi etkenlerden biridir. Google görseller siteniz için trafik akışını sağlamak açısından kullanışlı araçlardan biri olabilir. İçeriğimize uygun görseli kullandığımız, görselimize içeriğimize uygun isim verdiğimiz ve görsel boyutunu en ideal seviyede kullandığımız zaman sitemize trafik akışını sağlamış oluruz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir