Google reklamları konusunda muhakkak bilmeniz gereken 4 altın kural

Doğru Google reklamı için bir çok firma reklam uzmanlarıyla çalışmakta. Bu reklam uzmanları kimi zaman çalışan kimi zamanda ajans çalışanı olmakta. Burada firmaların dikkat etmesi gereken en önemli şey verdiğimiz reklamın sonuçlarını alabilmektir. Bugüne kadar çalıştığımız firmalarada gördüğümüz en büyük eksiklik sonuçların doğru takip edilmemesidir. Buradan kastımız yapılan tıklamaların takibi ya da harcanan bütçenin takibi değil. Elde edilen sonuçların diğer firmalarıyla kıyaslanması ve gelişime açık noktalarının tespit edilmesidir. Google reklamı ciddi bir uzmanlık işidir. Eğer sadece bir çalışana emanet ediyorsanız ciddi risk alıyorsunuz. Her zaman periyodik olarak bu reklamları denetleyin. Biz filmi olarak denetim yaptığımız her müşterimizde gelişim alanları tespit ettik. Eminim size de çok hızlı bir test yaparsak benzer gelişim alanları tespit ederiz. Şimdi sırasıyla nelerin kontrol edilmesi gerektiğini size listeyelim.

1-Reklamlarda kullanılan kelimeleri doğru seçin:
Yapılan hataların başında gelen doğru kelime gruplarının veya kelimelerin kullanılmamasıdır. Örnek vermek gerekirse diyelim ki İstanbul’da iş yapan bir inşaat firmasısınız. Burada sattığımız ürünlerin kelimeleri sadece bulunduğunuz lokasyonla ilişkilendirilirse eksik kalmış olur. Çünkü İstanbul gibi bir şehirde insanlar uzak mesafeleri kat ederek işlerine gitmekte. Bu yüzden kelimeler daha fazla lokasyonu içerecek şekilde tasarlanmalıdır. Tabii bir de rakiplerinizin markalarının kelimeleri de Google’da yer almalıdır.Bu kelime öbekleri ne kadar hedefi olursa beni ne kadar çok kelimeyi kapsarsa size o kadar faydalı olur. Bu kelime yeri belirlerken sadece reklamdan sorumlu çalışan değil satış ekibiniz pazarlama ekibiniz de bilgi paylaşımında yer almalıdır.

2-Reklam metinlerini kelime ve müşteri odaklı yazın:
Kelimeleri doğru olarak tespit ettiğiniz varsayarsak ikinci önemli iş reklam metinlerimizin ve reklam tipinizin belirlenmesidir. Google’ın önerdiği gibi sadece bir tane değil en az üç tane farklı reklam metni kullanmalısınız. Ek olarak belirlediğiniz tüm kelimeler için aynı reklam metinlerinde değil farklı farklı seçenekleri kullanmalısınız. Bu şekilde hem Google kalite puanınızı yükseltecek hem de müşterileriniz reklamlarınızı daha fazla tıklayacaktır. Aksi taktirde bu kadar çok kelime girdiğimiz halde oluşan trafik sizin beklentilerinizi karşılayamayacaktır. Reklam metnini belirledikten sonra reklam tipini de doğru seçmelisiniz. Örnek vermek gerekirse reklamını sonucunda müşterilerinizin sizi aramasını bekliyorsanız muhakkak telefon bilgisini nde yer aldığı reklamları tercih etmelisiniz. Eğer amacınız müşterilerimizin ürünlerinizi görmesi ise o halde Google’ın ürün satışına yönelik reklamların kullanmalısınız. Reklamlarda teknik olarak seçmeniz gereken seçenekleri doğru olarak seçmelisiniz. Aksi taktirde küçük bir eksiklik bile reklam sonuçlarınızı olumsuz etkiler. Örnek vermek gerekirse reklam metniniz satışa yönelik değilse veya koyduğunuz link ismi müşteriye herhangi bir şey çağrıştırmıyorsa bu durumda daha az trafik alırsınız. O yüzden hem reklam metinleri hem de reklam tipleri doğru seçilmelidir ve sürekli değiştirilerek en iyisi bulunmaya çalışılmalıdır.

3-Tekliflendirme stratejisini doğru belirleyin:
Üstteki iki basamağı doğru yaptınız en son olarak da teklif stratejisini doğru belirlemelisiniz. Buradan kastımız eğer çok düşük bir teklif sunuyor olursanız reklamlarınız müşterilere gösterilmez. Yine aynı şekilde çok yüksek bir teklif sunuyorsanız veya otomatik teklif veriyorsanız bu durumda da boşuna bütçe harcayacaksınızdır. Bizim size tavsiyemiz hem rakiplerinizin tekliflendirme seviyesi hem de reklamlarınızın kalite puanına göre tekliflerinizi belirlemelisiniz. Sayfanın e uygun yerinde reklamlarınızı göstererek reklam bütçenizi en doğru şekilde kullanmış olursunuz. Burada son bir not olarak da müşterinin satın almasına yakın kelimelerde muhakkak daha yüksek teklifler verin ve üst sıralarda yer almaya bakın.

4-Açılış sayfasını doğru tasarlayın ve mümkünse alternatifleri ile:
Reklamlar kadar önemli olan bir diğer unsur da müşterilerinizi yönlendirdiğiniz açılış sayfası deneyimidir. Açılı sayfaları genelde standart olarak yapılmaktadır. Bu yüzden müşterilerin deneyimleri çok olumlu olmamaktadır. Yönlendiğiniz müşterilerden beklediğin sonuçları alamamaktısınız. Size tavsiyemiz reklamlarınıza göre açılış sayfalarınızı da çeşitlendirmeniz olacaktır. Emin olun ki doğru açılış sayfası sonuçlarınızı on kat kadar iyileştirebilir. Daha fazla form alıp daha fazla satış yapabilirsiniz. Deneyimi iyileştirmek için sayfa performansı içeriği ve satış odaklılığı doğru şekilde tasarlanmalıdır. Performanstan kastımız açılış hızıdır. Ek olarak farklı tarayıcılardan ve cihazlardan doğru şekilde gözükmesidir. Google Chrome veya cep telefonundan doğru gözükmeyen bir web sitesinin satışa etkisi az olacaktır. İçerik olarak da müşterilerinizin en çok merak ettiği konulara sayfanızda yer vermelisiniz. Sağlık sektöründe bir hastanenin doktorları veya inşaat sektöründe bir dairenin fiyatı en çok merak edilen konulardır. Siz de ürününüzü en iyi bilen olarak bu önemli bilgileri sayfamıza taşıyın. Bir müşteri ilk beş saniyede ilk izlenime sahip olmaktadır.5 saniyede yapabileceğinizin en iyisini yapıp müşteriye en doğru bilgi vermelisiniz. Ek olarak müşterilerinizin ürüne veya size ulaşmasını kolaylaştırmalısınız. A/B testleriyle en doğru tasarımı bulabilirsiniz.
Şimdilik sizlerle paylaşacaklarımız bu kadar. Bir sonraki yazımızda sizinle çağrı merkezinden doğru satış sürecini paylaşacağız. İyi günler.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir