İstanbul’da dijital ajans seçerken dikkat edilmesi gerekenler

İstanbul’da insan ekmek alırken bile iki kez düşünüyorken, işinizi büyütebilecek veya batırabilecek dijital ajansı seçerken ince eleyip sık dokumanız gerekir. Şu an üniversite öğrencilerinden, yeni mezunlara herkes birer websitesi kurup İstanbul dijital ajanslarının arasına kolaylıkla karışabiliyor. Şablon bir websitesinin maliyetinin 100 tl’nin altında olduğunu düşünürseniz, ne kadar kolay girilebilecek bir sektör olduğunu anlarsınız. O yüzden İstanbul’da djital reklam ajansı seçerken muhakkak belirli kriterleriniz olsun. Dijital medya ajansları şu an tüketicilerin çılgınca interneti kullandığı ortamda sizin işinizin ana ihtiyacı olabilir.
Dijital pazarlama çalışmalarını Turkcell, Garanti, Turk Telekom, Boyner, Beymen, Doğuş Grubu, Hepsi burada, N11 gibi Türkiye’nin belli başlı dev firmalarında yapmış ve dijital ajansda çalışan biri olarak sizler ile bu seçim sırasında nelere dikkate etmeniz gerektiğini hızlıca sıralamak isterim. Tabi hreşeyden önce dijital ajans nedir konusunu açıklığa kavuşturmak gerekir. Özetle dijital ajans demek reklam ve tanıtım faaliyetlerini gelenekselleşmiş mecralar dışında kalan Facebook reklam, Google reklam, mobil pazarlama ve diğer internet kanallarından yapmaktır. Dijital pazarlama ajansları birçok sistemi ve websitesini kullanarak bu çalışmaları yapabilmektedirler.

Dijital ajansınızı seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

1. Çok büyük firma demek her zaman en iyisi anlamına gelmez:

Bunun bir çok sebebi var. Başında bazı büyük dijital ajansların büyük olmasının sebebi genelde bir kaç büyük firma ile tüm reklam faaliyetleri çerçevesinde çalışıyor olmalarından kaynaklanır. Bu yüzden bu ajanslarda sizin işlerinizin önemi diğer öncelikli müşterilere göre az olacaktır. Dijital pazarlamada işin başarı sırları detaylarda yatar, o yüzden eğer çok büyük meblağlar ile tanıtım yapacak bir firma değilseniz uzak durun.

2. Önemli olan işi yapacak uzmanın kalitesidir

Ajanslar genelde toplantılara en uzman çalışanlarını getirseler de işi aldıktan sonra çalışmayı yapacak olanlar bu uzmanlar olmayabiliyor. Bunu ajans ile yaptığınız görüşmelerde ve toplantılarda muhakkak altını çizerek isteyin.

3. Daha önce çalışan müşteriler hala çalışıyor mu?

Daha önce çalıştıkları müşteriler ile olan ilişkilerini doğru bir şekilde kontrol edin. Eğer eski müşterileri yoksa bu ajanslarda uzak durun. Çünkü ne kadar çok eski müşteri o kadar kaliteli çalışma anlamına gelir.

4. Herşeyi yaparımcı’lara dikkat

Bazı dijital ajanslar belirli konularda uzmanlaşmış olduklarından sadece belirli alanlarda çalışır. Örnek SEO, sosyal medya vesaire.. Fakat bazıları ise herşeyi yapabildiklerini iddia ederler. Bunlara muhakkak dikkat edin. Çünkü herşeyi yaparım diyen ajanslardaki çalışanların tecrübesi genelde bir kaç yıldır. Emin olunki dijital pazarlama kanalları birkaç yıldan çok daha fazla süre gerektirir. Internetten başarılı satış için ekteki yazımızı okuyabilirsiniz.

5. Ne vaat ediyorlar muhakkak dinleyin

Dijital reklam yapmanın en güzel yanı yaptığınız yatırımları sonuçlarını net bir şekilde görebiliyorsunuz. Google yada Facebook’a verilen reklama ne kadar tıklanır, tahmini kaç kişiye gösterilir, kaç kişi siteye girdikten sonra form doldurur veya ilgili ürünü alır gibi bilgilere kolayca erişebilirsiniz. Bu yüzden ajanslar ile yaptığınız toplantılarda muhakkak size ne vaat ettiklerine de bakın.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir