Linkedin reklamlarının önemi ..

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte, artık kitlelerimizi ayırabilme olanaklarımız her geçen gün değişen ve gelişen sistemlerle yenilenmektedir.Hedef kitlemizi bulmamızı kolaylaştıran bu ortamlar, pazarlama stratejilerimize ulaşmamızda bizlere yardımcı olur.
2003 yılında dijital dünyaya katılan LinkedIn, iş dünyasındaki kişilerin birbirleriyle iletişimini sağlayan bir platformdur.Dijital pazarlamada, özellikle profesyonel ağ olan bu platform, firmalara, kişilere ve birçok özelliğe ulaşma olanağı sağlıyor. Her sektörden insanlar iş hayatı ile ilgili içerikleri paylaşarak hem kendilerinin gelişimini hem de insanlara etkilerini arttırma şansı buluyor. Özellikle B2B pazarlama stratejinizi uygulamak istiyorsanız , bu platform tam bu stratejiye uygundur. B2B iki farklı şirket arasındaki ticaret olduğundan, şirketler arası iletişimi bu platform sayesinde arttırabiliriz. LinkedIn ,bu stratejiyi gerçekleştirebileceğimiz birçok veriyi de elde etme şansını bizlere veriyor.Örneğin bu pazarlama stratejisini uygulayan firmaların yüzde kaçının bu platformu kullandığını öğrenebiliriz. Bu şekilde işimizle ilgili şirketlerin , istatiksel verilerine göre bu platform üzerinden pazarlama stratejilerimizi gerçekleştirebiliriz.
LinkedIn diğer özelliklerine bakarsak, iş ilanları ,etkinlik duyuruları gibi birçok veriyi de elde edebiliriz.İş dünyasındaki insanlarla kolay iletişim sağlayarak, özgeçmişimizi paylaşabiliriz.Kişilerin nerede ve hangi pozisyonda çalıştığını görebilme imkanı sunan bu platform, yapacağınız iş için kime ulaşmanız gerektiğini kolayca bulma şansı verir. LinkedIn de özgeçmişinizi hazırlama şansınız da vardır. Bu özgeçmişte özellikle kişiler,yeteneklerinizi onaylayabilir. Bu şekilde işiniz de ne kadar iyi olduğunuzu gösterebilme şansınız vardır.Yani profesyonel ortamlarda güvenirliğiniz de artar.
LinkedIn de sadece iş hayatı ile ilgili kişilere ulaşmamızı sağlamaz ,bunun dışında platformun kendine ait istatisel verileri de vardır.Bu veriler ile pazarlama stratejilerimizi ayarlayabiliriz.Örneğin platformu kullanan kişilerin yüzdesel olarak ayrılması , şirket sahiplerinin istatikleri, ziyaretçi sayısı gibi bir çok veriyi elde edebiliriz.
Sonuç olarak gelişen teknoloji ile artık hedef kitlelere ulaşmak kolaylaşmıştır. Bu noktada teknoloji ile gelen sosyal ağların önemi her geçen gün arttırmaktadır. Özellikle değişen pazarlama dünyası, bu sosyal ağlarda etkin rol olmaya başlamıştır.Dijital pazarlamada en önemli kavramın hedef kitle olduğu ve hedef kitlenin nerede olduğunu öğrenebilmemiz için sosyal ağlarda etkin rol almamız çok önemlidir.Bu noktada sosyal ağların seçimi, pazarlama stratejilerimiz doğrultusunda belirlenebilir olduğunu unutmamak gerekir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir