WordPress ile kolay site nasıl yapılır?

Türk Ticaret Kanununda şirketlerin web sitesi bulundurulması zorunluluk hale gelmesiyle, artık daha yaygınlaşan site kavramı,günümüzde aslında zorunluluk dışında bir ihtiyaçtır.Ürün veya hizmetimizi tanıtma,insanlara ulaşabilirliğimizin daha kolay olması gibi etmenler bu alana ilginin artmasına sebep olmuştur.Özellikle sosyal medya kullanımının artması ile bu etmenlerin etkisi daha çok hissedilmiştir.
WordPress bizlere kolay site oluşturulmasını sağlayan,ücretsiz bir yönetim sistemidir. Bu sistemde ilgi alanlarına göre birçok şekilde site açılabilir. Örneğin şirketinizin ilgilendiği konular ile igili içerikler paylaşabileceğiniz blog açabiilirsiniz.Ayrıca WordPress bizlere ücretsiz site açma imkanı verdiği için, şirketiniz bunun için ekstra bir maliyet de ödememiş olur.
WordPress bir içerik yönetim sistemidir.Site tasarlamak için teknik bilgisi olmayanlara, kolay web sitesi oluşturmasına yardımcı olan sistemdir.İçerik yönetim sistemi (İYS) ile fotoğraf,video, kullanıcı yönetimi ,reklam alanları, web sitesi ayarları gibi birçok şeyin yönetilmesini kolaylaştırır. WordPress Hosting (Servis Sağlayıcı) olmadan yani içeriklerimizin internet ortamına sunulması için bir maliyet ödemediğimiz bir uygulamadır.Ayrıca IP alanına karşılık gelen alan adın,site tema ve eklentilerini ücretsiz şekilde alırız. WordPress de eklenti ve temalar ücretsiz olduğundan site tasarlamamız kolay ve şık olabilmektedir.Eklentiler ile site işlevlerini arttırabilme , temalar ile görsel olarak kullanıcıları çekebilecek tasarımları yapabilirsiniz.WordPress de adres satırına uygun anahtar kelimeler eklenebilme özelliği ile de arama motorlarında web sitenizin ön planlara çıkabilme olanağı da vardır.
WordPress de sitemizi açarken 2 tür özellik karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan biri WordPress.org diğeri ise WordPress.com’dur.WordPress.org özelliği ile kendi oluşturuğunuz sitenize ,Self-Hosted yani sunucuyu sizin belirleyebildiğiniz bir sistem ile içeriklerinizi yayınlayabilirsiniz. Siteniz bu kurulum üzerinden yapılır.WordPress.com da ise içeriklerinizi nerede saklanacağı,barındırma gibi konularının direk WordPress’in kendine ait Hosted ile yapılır.Yani tüm işlemler WordPress sunucusunun sorumluluğundadır.WordPress.com da alan adı veya web sunucusuna ihtiyaç duymaksızın, kolay bir şekilde içerik üretebilirsiniz.Ayrıca WordPress.org de hosting kısmı için şirketin veya kişinin kendi ödemesi gerekmektedir.WordPress..org de kişiye özel eklenti,tema, CSS gibi özellikler ile sitenizi zenginleştirme şansı sunar. Bu yönden WordPress.com dan ayrılır.
Genel olarak baktığımızda WordPress bizlere kolay ve ücretsiz site tasarlama şansı verir.Daha zengin site için pahalı olmayan sistemleri bizlere sunar. Özellikle bir siteyi baştan tasarlamak için çok daha fazla maliyete ihtiyacımız varken, WordPress ile kendi tasarımlarımlarımızı daha az bir ücretle yapabiliriz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir