Reklamlarınızı baştan sona değiştirmenin vakti geldi – Başarı reklamın sırları..

Başarılı reklamın sırlarını mevcuttaki reklamcılık düzleminde arıyorsanız baştan yanlış noktadasınız. Steve Jobs’ın dediği gibi ” Gerçekte olan sistem, aslında bir sistemin olmadığır..” Eğer duygular, düşüncüler, dürtüler, iç güdüler, algıların rol aldığı bir dünyada bir materyali satmaya çalışıyorsanız orada tek doğru bir sistemin olmadığını bilmelisiniz.


Reklamcılık sektörüne mevcuttaki haliyle yaklaşan yöneticiler konuya bir yemek hazırlar gibi yaklaşıyorlar.
Yemeğin malzemeleri varsa ve aşçı da yemek tarifini biliyorsa, o yemek muhakkak hazır olur! Peki gerçekten öyle mi?

Gözden kaçırdıkları reklamlar baştan sona her hedef kitle için farklı farklı hazırlanması gereken yemeklerdir. Yani kimi müşteri yemeğin tadını severken, kimilerine önceden o yemeğin faydalarını göstermeniz gerekir. Kimileri en çok yemeğin fiyatını önemserken, kimileri nasıl göründüğüne bakar. Kimileri yemeğin hızlı hazırlanmasını isterken, kimileri o yemeği doğru hazırlanmasını ister. Kimine göre yemek yakın bir yerde yenmeliyken, kimileri ise o güzel yemek için çok uzaklara bile gidebilir. Kimisi herkesin sevdiği yemeği tercih ederken kimileri keşfedilmemişleri tercih eder.

Buradaki yemek nesnesi aslında sizin tanıtımını yaptığını ürün ve değer önermeleridir. O değer önemlerini anlatma şeklinizi ise aşçı (ürün ekibi) belirleyemez. O sadece ürünü hazırlar. Restoran (reklam kanalı) da bu değer önermelerini tamamıyla anlatamaz , o sadece uygun zemin hazırlar. Sizin o ürün için doğru değer önermesini, doğru hedef kitleye , doğru kanaldan aktarmanız gerekir. Aşçı(reklamcı), restoran, ürün ve hedef kitle sabit değişkenler ise peki siz bunu nasıl yapabilirsiniz? Tabi ki iş garsona (reklamcı) kalıyor. Peki bir reklamcı bu kadar çok parametrenin olduğu ortamda sizce ne kadar başarılı olabilir? Unutmayın ki bir reklamcı aynı anda birçok reklam ve dikkat dağıtan faktörle (ofis içi ve dışı) meşguldür. Reklamcının doğru şekilde değer önermelerini ortaya çıkarabilmesi için görsel, reklam mesajı, ürün&hedef kitle eşleştirmesi, zamanlama, hedef kitle beklentilerini (anlık ve uzun vade) anlama , hedef kitlenin mevcut&geçmiş deneyimlerini anlaması gerekir. Çok bilinmeyenli bir uzayada , onlarca reklamı yapmaya çalışan bir reklamcı sizce bu kadar parametreyi kontrol edip, doğru mesajı , doğru hedef kitleye, en uygun şekilde ulaştırabilir mi?

Cevap basit: Koca bir HAYIR!

Bir çok markanın milyonlarca lira bütçe ayırdığı reklamlarda kullandığı görsel&reklam mesajı kombinasyonu bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Muhtemelen bu reklamlar çıkılırken arka tarafta yapılan segmentasyon ve profilleme analizleri de kıt kanaat kaynaklar ile yapılmıştır. Data analiz ekibi ile reklamı çıkan reklamcı hiç konuşmamış oluyor. Reklam kreatifini hazırlayanlar ise genelde kendi yaratıcı ortamlarına hapsolmuş vaziyette.

Reklamın bütçesini hazır eden ürün müdürü, reklamın hedef kitlesinin kullandığı kanallara göre değil kendi alışkanlıklarına göre bunu yapmış oluyor. Anlayacağınız baştan sona bir kopukluk.

Ads4tr olarak verinin gücüne ve öngörülerine dayalı yaptığımız her reklam iyileştirme çalışmasında ilk 2 günde onlarca gelişim alanı buluyoruz. Google veya Facebook reklam portallerinde onlarca parametreyi es geçmiş, maksimum bütçe harcamayı hedefleyen geleneksel ajanslar ancak sizin bütçenizi yer. Ne kadar yer o kadar para kazanırlar. Yani aslında siz daha çok harcayın ben daha çok kazanayım modeli vardır.Elbette bu kadar harcama bir geri dönüş getirir. Peki daha az harcama ile aynı geri dönüşü alsaydını nasıl olurdu? Bana sakın programatik zaten bunları yapıyor demeyin? onların kullandığı AI algoritmaları asla doğru kurgulanmış bir reklam sürecini yenemez. O AI size sizin tasarladığınız ortamın en yüksek sonucunu vermeye çalışır. Peki siz tasarımlarınızda en yükseği hedefliyor musunuz? Yoksa sadece rutin bir süreci kendinize yaren mi ettiniz? Ben genelde bunun ikincisi olduğunu görüyorum.

Eğer kendi zirvelerinizi tekrardan yükseltmeye cesaretiniz varsa biz bu konuda iddialıyız. 2 günde size kendi zirvelerinizin çok üstüne çıkarabileceğimizi biliyoruz. Daha fazla bilgi için: https://ads4tr.com/tr/iletisim

Bu arada Steve Jobs’ın alttaki videosunuda izlemenizi tavsiye ederiz. “Hayat, onu değiştirebileceğinizi anladığınız anda anlam kazanı, ve onun üzerinde iz bırakmaya başlarsınız.”

Steve Jobs’ın etkileyici videosu

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir