Vaka Çalışması: Azerbaycan’da sağlık sektöründeki büyük bir müşterimizin gelirini iki kat nasıl arttırdık?

Aslında bizim için cevap çok basit; doğru kanalları doğru zamanda kullanarak. Fakat hemen sizinle de bu kanalların ve yapılan çalışmanın detaylarını paylaşalım. Müşterimizin ismini maalesef iznimiz olmadığı için paylaşamıyoruz 🙂 Fakat Türkiye’nin en büyük hastane zincirlerinden biri demekle yetinebiliyoruz. Bu hastanemizin Azeri müşteri sayısını artırma planları çerçevesinde bizimle iletişime geçmesi ile başladı hikayemiz. Aslında bizden önce bir çok medya ve dijital ajans ile çalışmışlardı. Fakat harcadıkları bütçenin yarısını kadar bile gelirlerinde artış yaşanmamıştı. O yüzden çalışmalarını daha hedef kitleli yapmaya karar verdiler. Kitlesel pazarlama kanallarından bekledikleri sonucu alamamışlardı. Bu çerçevede müşterimizi SMS, email, Facebook, ilgili websiteleri, ilgili saha satış noktaları ve mobil operatörler üzerinden tanıtmaya başladık. Buradaki ana çalışma metodolojimiz müşterimizi seçebilecek özellikleteki potansiyel müşteriler bulmaktı. Bu yüzden herhangi bir tanıtım yapmadan önce aşağıdaki kriterler çerçevesinde filtrelemeleri ihmal etmedik:

  • Müşteri yaşı ve cinsiyeti
  • Müşterinin gelir seviyesi ve yaşadığı bölge
  • Türkiye’ye karşı müşteri ilgisi
  • Müşterinin Azerbaycan’daki diğer özel hastanelerin websitesini ziyaret edip etmediği veya çağrı merkezleri ile iletişimde olup olmadığı
  • Müşterinin ziyaret ettiği sağlık ile ilgili websiteler
  • Sosyal medya filtreleri
  • Arama motoru filtreleri…

Bu kriterleri kullanarak bir çok farklı deneme sonucunda bulduğumuz en yüksek geri dönüşe sahip müşteri gruplarına daha geniş bütçeli tanıtımlar gerçekleştirdik. Bu sayede de bütçeyi satış rakamlarını optimize ederek en uygun şekilde kullanmış olduk.

Aylık olarak aşağıdaki adetlerde gönderim/gösterim sağladık:

Lead başı maliyetimiz 5 TL‘nin altında kalırken satış dönüştürme oranımız 3% olarak gerçekleşti. Hiçbir lead bırakmadan bize gelen müşterilerimizin de ise rezervasyon alma oranımız 15% olarak gerçekleşti.

Peki sonuçlar ne oldu?

Sonuç ne oldu derseniz müşterimiz ile yaptığımız proje sonuç değerlendirmesine sonucunu paylaşalım:

İlgili Hastane Grubunun uluslararası alanda en hızlı büyümenin Azerbaycan pazarında gerçekleştiğini söyleyen pazarlama birimi müdürü olan müşterimiz Azerbaycan’daki gelirlerinin geçen seneye göre %100’ün üzerinde arttığını söyledi.Bu kapsamda hastanemiz, Ads4TR mobil pazarlama ajansıyla sürdürdüğü iş birlikteliğiyle uluslararası pazarlama ve satış faaliyetlerinde yüksek performans gösteren reklam kanallarını kullanarak doğru kitleye ve gelir seviyesindeki hedeflerine ulaştıklarını söylüyor.  Müşterimiz, Ads4TR’nin Azerbaycan’daki dijital pazarlama faaliyetlerine ek olarak çeşitli mobil operatör bağlılık programlarına dahil ederek 2.5 Milyonun üzerindeki müşteri bazına erişim olanağı sağladığını ve çok düşük maliyetler ile müşteri kazandıklarını belirtmekte.

“Türkiye’ye gelen müşteriye havaalanına indiği anda Acıbadem SMS’i gönderiliyor”

Hedef kitleli pazarlama faaliyetleri yüksek potansiyelli müşteriye en verimli yoldan erişmeyi sağlıyor. Azerbaycan’da yüksek potansiyelli müşterilere mailing, SMS ve Sosyal Medya iletişimlerine ek olarak, Türkiye’ye gelen müşterilere havalimanına indiği anda gönderilen hastanenin iletişim ve  promosyon bilgilerinin SMS ile Azeri müşterilere gönderilerek, müşteriler hastanelere yönlendirildi.

Müşteri mülakat sonucunun dışında aşağıdaki Semrush websitesinden aldığımız sonuçlara bakınca da müşterimize gelen Azeri organik trafiğinin de iki katına çıktığını görüyoruz.

 

Alexa sonuçlarına göre de müşterimizin Azerbaycan’dan gelen müşteri trafiği 2%’den 4.2%’ye çıktı.

 

Daha fazla bilgi ve size özel çözümlerimiz için info@ads4tr.com’a mail atabilirsiniz.

Umarım ilginizi çeken bilgiler paylaşmıştık, yazımızı okuduğunuz için teşekkürler

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir