Artık Facebook ve Google üzerinden sadece istediğiniz konumdaki hedef kitleye reklamlarınızı gösterebilirsiniz

IOS ve Android işletim sistemlerinin kullanıma sunduğu MAID (mobile advertising ID) ve IDFA (Identifier for advertisers) sayesinde artık sadece istediğiniz konumdaki veya hayat tarzına sahip müşterilere reklamlarınızı gösterebilirsiniz. Konum bazlı tespit yöntemi ile bunu yapabiliyoruz. Tespit ettiğimiz müşterileri sizin reklam hesaplarınıza hedef kitle olarak (custom audience) tanımlayabiliyoruz. Google, Facebook, Instagram, Yandex gibi bir çok reklam platformunda varız.
Aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi aslında reklamlarınızı gören potansiyel müşterilerin çok az bir kısmı sizin ürünlerinizi alabilecek gelir düzeyine veya ilgiye sahiptir.

Bu şekilde birçok hedef kitleyi tespit edip, reklamlarınızla gidebilirsiniz.
Sektör bazlı örnek vermek gerekirse:
İnşaat firmaları şu hedef kitleleri tespit edip reklam verebilir:
1- Yurtiçi veya yurtdışında sadece belirli semtlerde yaşayan veya çalışanlar (örn: Bebek’te, Acarkent’de, kemer country’de yaşayanlar..)
2- Yurtiçi veya yurtdışında sadece belirli yerlere gitmiş yüksek gelirliler ( Uludağ’da tatil yapmış olanlar, Dubai, Fransa’ya şarap tadımına gitmiş olanlar..)
3- Belirli konut projelerinde yaşayanlar (örnek: Avrupa konutlarında yaşayan müşteriler)

Perakende , akaryakıt , turizm:

1- Rakip markaların mağazalarına, istasyonlarına veya otellerine gitmiş müşteriler (örn: Opet’ten akaryakıt alanlar, Boyner mağazalarına gidenler, Antalya Rixos otellerine gidenler..)
2- Gelir seviyesi yüksek ve satış noktasına yakın olan müşteriler.
3- Üniversite öğrencileri, memurlar gibi hayat tarzı bazlı hedef kitlelere reklam gösterebilirsiniz. (örnek: üniversiye kampüslerindeki öğrenciler, kamu kurumlarında gün içi mesai yapanlar..)

Özetlemek gerekirse bu yetkinliğimiz sayesinde bir çok hedef kitleye reklamınızı gösterebilirsiniz. Biz sadece veri için sizi ücretlendiriyoruz. Bu şekilde kullandığınız reklam kanallarının birçoğuna göre daha iyi performe edecek şekilde reklamlarınızı gösterebiliyorsunuz. Üstelik reklam maliyetlerinizde azalacak. Bizim verimizi kullandığınız için sizin reklam plaftormlarınız gösterim başı maliyetlerini düşürecekler. Çünkü onların hedef kitlesini kullanmadığınız için bu maliyete katlanmayacaksınız.

İlgileniyorsanız bizimle iletişime geçip daha detaylı bilgi alabilirsiniz:
http://ads4tr.com/tr/iletisim

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir