Dijital pazarlamada hedef kitleyi etkileme

Dijital pazarlamada , pazarlama stratejimizi yaparken, en büyük etken hedef kitlenin belirlenmesidir. Hedef kitle ürün veya hizmetimize ilgi gösteren ya da gösterebilecek kişilerdir. Sadece hedef kitleyi belirlemekle stratejimizi düzgün şekilde oluşturmuş olmayız. Bu noktada kitleyi belirledikten sonra yapacağımız diğer büyük adım kitlemizi tanımaktır.

Sosyal medya ile gelen kolaylıklar hedef kitleyi bulmamızı kolaylaştırmıştır. Hedef kitle belirlerken kendimize bazı soruları sormamız gerekir;

  • Ürünümüz veya hizmetimiz hangi yaş grubuna uygun?
  • Hangi şehirde yaşıyorlar ?
  • Müşterilerimiz evli ya da bekar mı?
  • Müşterilerin eğitim durumu nedir?
  • Kitlenin maddi durumu nasıl ?

Bunun gibi sorular sorarak,kitlemizi tanımamız gerekir. Kitlemizi doğru tanımadan, pazarlama stratejilerimizi uygulamamız , satış hedeflerimize ulaşmamızı engelleyecektir.Doğru adımlar ile ilerleyip, hedeflerimize ulaşmak için uygun adımlar atmamız gerekir.

Hedef kitlemizi tanıdıktan sonra kitle ile iletişim modelimiz çok önemlidir.Firmanızın sanal ortamlardaki dili,potansiyel müşterilere direk olarak etki eder. Örnek vermek gerekirse firmamızın hedef kitlesi genç nesilden oluşuyorsa, onlara uygun şekilde konuşmamız gerekiyor.Uygun dil ,müşteri ile firma arasındaki ilişkiyi güçlendirecek bir araçtır.Bundan dolayı hedef kitleye göre seçeceğimiz dil çok önemlidir.

Hedef kitleyi etkileyen etmenlerden diğeri ise konuşma şeklimizdir. Pazarlamda konuşma şeklimiz müşterilerin düşüncelerini değiştirmek uyguladığımız taktiklerdir. Ürün veya hizmete ilginin artması için etkileyici kelimeler, zıt kavramlar gibi çalışmalar yapılarak insanlar üzerindeki etkiyi arttırabiliriz..

Potansiyel müşterilerimiz gördüğü ,okuduğu izlediği bir reklam modelinde merak etmek ister.Eğer hedef kitle ile iletişimde, onların ilgisini çekebilecek içerik üretilirse, ürün veya hizmet sunan firmalar satış hedeflerine daha kolay ulaşabilir. Örneğin Youtube’da içeriğiniz etkileyici olursa, kişiler izlemek istediği videodan önce, sizin içeriğinize göz atmak isteyecektir. Bu durumu ancak onları etkileyecek içeriğin üretilmesi ile sağlarız.Ayrıca içerik üretirken konunun hikayeleştirelerek anlatılması kitlelerde büyük etki bırakmaktadır.Hikayeleştirerek anlatma ile kişilerin içeriğinizi daha çok merak etmesini sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak bakıldığında hedef kitle belirledikten sonra onları etkilemek büyük önem taşımaktadır.Kitle ile iletişimimizin güçlenmesi için çıkacağınız basamaklar da dikkat edilerek, özenli bir çalışma yapılmalıdır.Bu noktada adımlarımızın doğru olması, kitlemizi iyi tanımaktan geçmektedir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir