Hedef kitleli pazarlama nasıl yapılır? Hedef kitleli reklamlar için dikkat edilmesi gerekenler..

Hedef kitleli pazarlama çalışmalarında bilinmesi gereken ilk şey pazarlama çalışmalarının sadece belirlenen müşteri grubu üzerinde yapılmasıdır. Bunun en önemli katkısı reklamlarınızı arzu ettiğiniz müşteriler daha sık görür ve bütçeniz daha doğru müşteri grupları üzerinde kullanılır. Örnek vermek gerekirse eğer amacınız konut projenizi satmak ise bunu mevcutta sizden veya benzeri inşaat müşterilerinden en çok konut alan müşteri profiline yakın şekilde yapmanız daha doğru olacaktır. Eğer en çok erkek, 30-50 yaş arası, belirli lokasyonda oturan, belirli meslek dallarında çalışan müşterilere ulaşırsanız geri dönüşünüz daha yüksek olacaktır.

Yaptığımız çalışmalardan bir örnek verelim. Azerbaycan’da yeni bir hastane açmış müşterimiz yarım milyon dolar harcayarak hastane tanıtımlarını yapmış ve günlük 50 adet rezervasyon rakamına ulaşmıştı. Bilbordlar, Televizyon, gazete, radyo gibi tüm mecraları kullanmışlardı. Fakat hala hastaneyi tam kapasite dolduramadıkları için bizimle irtibata geçtiler. Biz de 10bin dolar ile bu hastaneyi potansiyeli yüksek müşterilere tanıttık. Günlük 50 adet olan rezervasyon 90’a çıktı. Buradaki ana başarı faktörü doğru müşterilere tanıtım oldu. İlk etapta tüm Azerbaycan’da geliri yüksek müşteriler, hastanelerin çağrı merkezlerini aramışlar ve Bakü’de geliri en yüksek grup şeklinde 3 farklı gruba tanıtım yaptık. Bunların sonucunda en başarılı sonucu getiren sonuncu grup oldu, yani Bakü’de yaşayan geliri yüksek müşteriler. Burada diğer önemli noktalar müşterilere SMS içinde verdiğiniz teklif, SMS’i gönderme zamanınız, çağrı merkezi tarafındaki organizasyon ve süreçleri doğru ayarlamanız başarı faktörünüzü arttıracaktır. Yani hedef kitleyi seçmek ve mesajı göndermek maalesef yeterli değil. Üstte belirttiğimiz müşteri sunulan teklif, SMS’lerin gönderim zamanı, çağrı merkezindeki organizasyon ve süreç de başarıyı etkileyen en önemli faktörlerdir.

Mevcutta hem Türkiye hem de yurtdışında gönderilen hedefli SMS’ler konusunda daha detaylı bilgi almak için linkteki yazımızdan daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hedefli pazarlama sadece SMS için değil aynı zamanda Google, Facebook, MMS, Email, internet sitesi bannerları gibi birçok alanda etkili olmaktadır. Buradaki kanalları kullanırken de hedefli olarak hareket etmeniz sizin için en iyi sonucu getirecektir.

Google reklamlarında nasıl daha başarılı olabilirsiniz konusunda linkimizdeki yazıyı tavsiye ederiz.

Facebook reklamlarında daha başarılı olmak için linkteki yazımıza göz atmanızı öneririz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir