Neden Google reklamlarını kullanmalısınız?

Google Reklamları, arama sayfalarında üst sıralarda görünmenin, daha fazla trafik çekmenin, potansiyel müşteri ve daha fazla satış elde etmenin en iyi yollarından biridir. Hala kullanmalı mıyım diye düşünüyor ve bu reklamlara yatırım yapıp yapmama konusunda kararsızsanız, bu yazımızda Google Reklamları hakkında fikrinizi geliştirmenize yardımcı olabilecek maddeleri sıraladık.

1- Google reklamları, organik tıklanmalara göre %50 daha fazla geri dönüş almakta
Google’da organik tıklanmaların herhangi bir reklam ücreti ödemeden elde edildiğinden herkes tarafından çok fazla tercih edilir ve organik tıklanma üzerine daha fazla dikkat edilir. Ancak istatistiklere göre satın alma eylemi içerisinde olan kullanıcıların %50’si ads reklamları sayesinde üst sıralarda olan siteleri tercih etmektedir. Güzel bir seo optimizasyonun yanında Google Ads kullanmanız site trafiğinizi oldukça arttıracak ve satışlarınız yükselecektir. Yalnızca anahtar kelimelerinize güvenip reklama yatırım yapmazsanız pazarınızın %50’sini kaybetme riskini göze almış olursunuz.

2- Arama ağı pazar payının %71’i Google ait
Google 2000 yılında kurulduğundan bu yana arama ağı pazaranın daima en büyük payına sahip olmuştur. Bugüne kadar bir çok arama motoru Google’a rakip olmaya çalışmışlardır fakat halen Google arama ağının %71’ine sahiptir. Bu sebeple eğer internet ortamında yer edinmek istiyorsanız Google arama sonuçlarında yer almanızda fayda olacaktır ve eğer elinizde bir reklam bütçesi varsa bunun en büyük kısmını Google Ads’e yatırmanızda fayda olacaktır.

3- internet kullanıcıların %90’ı dolaştığı web sitelerinde Google görüntülü reklamlarını görmekte
Son derece aktif bir internet kullanıcısı iseniz reklam barındıran web sitelerini biliyor ve bunun çok büyük kaynak sağladığının farkındasınızdır. Kafanızda reklam görünümünü kısıtlayan veya tamamen kaldıran uygulamaların bu konuda size engel olacağını ve boş yatırım yapacağınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak mevcut istatistikler bize internet kullanıcıların %90’ının halen bu reklamları gördüğünü ve büyük bir kısmının bu reklamlar üzerinden etkileşime geçtiğini göstermektedir. Bu sebeple halen siz reklam verenler için Google görüntülü reklamları son derece etkili bir yöntemdir.

4- Çoğu işletme reklam bütçesini iyi değerlendirip daha yüksek kazançlar sağlıyor
Ortalama olarak çoğu işletme Google reklam yatırımlarının %200’ünü gelir olarak geri dönüş almaktadır. Bu durum Google Ads’nin reklam kullanımında en etkili araçlardan birisi olduğunu gösterir. Google Ads’nin en iyi yönü demografik olarak hedef kitlenizi çok dar bir skalaya alıp net bir şekilde belirli hedef kitleleri hedefleyebilmenizi sağlamasıdır. Eğer bugüne kadar reklam kampanyalarınız size sonuç göstermiyorsa belki de pazarlama stratejinizi gözden geçirip hedef kitlenize uygun belirli reklam kampanyalarınızı gözden geçirmeniz gerekmektedir.
Google Reklamlarına yatırım yapmak müşteri edinmenin harika bir yoludur. İstatistiklere bakıldığı zaman Google Ads reklamlarınızdan gelir elde etmenin en ekili yöntemlerinden biridir. Eğer güzel bir reklam kampanyası oluşturur ve doğru hedef kitleye doğru harekete geçirici mesajı aşılarsanız reklam bütçenizin çok yüksek oranını gelir olarak elde edebilirisiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir