Reklamlarınızda başarılı olmak istiyorsanız yapmanız ve yapmamanız gerekenler..

Mevcutta çalıştığımız bir çok firma ile yurtdışında ve yurtiçinde reklamlar yapıyoruz. Fakat bu deneyimlerimizden elde ettiğimiz başarılı olmak için yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler konusunda önemli noktaları sizler için topladık.

Yapılması gerekenler:

1-Websitenizi doğru tasarlayın: Websitenize yeni giren bir müşteri ne sattığınızı ve sizin kim olduğunuzu 30 saniyenin altında bir sürede anlayabilmeli. Çünkü müşterilerin 90% 30 saniye sonrasında ilgilerini kaybetmektedirler. Bu yüzden websitenizi tasarlarken hangi bilgiyi ön plana çıkarmanız gerektiğine ve tasarıma doğru karar vermelisiniz. Aksi takdirde işiniz zor. Örnek verelim: inşaat firmasıysanız fiyatlar, projenin görselleri, bulunduğu lokasyon ve sizin firma imajınız kritik bilgilerdir. Sağlık, e-ticaret ve benzeri birçok sektörde bu konu farklılık gösterdiği için her sektöre göre farklılaştırmak gerekecektir. Ads4tr olarak sektör bazlı hangi bilgilerin ön plana çıkarılması gerektiği konusunda uzmanlarımız size ücretsiz olarak destek olabilir. info@ads4tr.com’dan bize ulaşabilirsiniz.
Son olarak websitesi performansınız çok kritiktir. Eğer websiteniz yavaş açılıyorsa reklamlarınıza verdiğiniz ücret boşa gidecektir.

2- Doğru dilde iletişim yapın: Müşterilerinizin anladığı ve tercih ettiği dilde iletişim yapmak çok önemli. Eğer onlara mesajınızı reklamlarda iletemiyorsanız, bilinki ciddi sıkıntı yaşayacaksınızdır.

3- Doğru görselleri kullanın: Reklamlarda güçsüz bir görsel kullanmak paranızı size boşa harcattırır. Bu yüzden doğru bir fotoğrafçı bulup en doğru reklamlar için ilgili çekici fotoğraflar çekip, seçmelisiniz. Reklamlarda da birden fazla görsel kullanmak her zaman sizin için en doğru olan olacaktır.

4- Mümkünse yurtdışındaki reklamlarda lokal numara kullanın: Ads4tr olarak yaptığımız reklamlarda yurtdışındaki tanıtımlarda o ülkenin yada yakın bir bölge ülkesinin telefonunu kullanıyoruz. Bu şekilde çok daha yüksek geri dönüş alabiliyoruz.

Yapılmaması gerekenler:

1-Reklamlarda paranızı boşa harcamayın: Genelde pazarlama ekibi yada patronlar reklam vereyim müşteriler yağsın ben de hemen işimi ayağa kaldırıp yoluma devam edeyim bakış açısındadır. Fakat maalesef nasıl Roma bir günde kurulmadıysa işiniz de birgün de büyümeyecektir. Bu yüzden yapmanız gereken başarısından emin olduğunuz reklamlar ile yola devam etmektir. Reklamlarınızı muhakkak doğru hedef kitleye yapın. Aksi takdirde elinizde bu reklam bütçesi boşa gidecektir. İştahınızı kaybetmenize ve ciddi gelir elde edebileceğiniz bir pazardan hiç gelir alamamanıza sebep olabilir.

2- Müşterilere geç dönmeyin: Müşteriler eğer form veya farklı kanallardan sizden bilgi talep ettiyse onlara muhakkak zamanında dönün. Bizim form paylaştığımız müşterilere 3 ve üzerinden dönen müşterilerimizin doğru sonuç alamadığını gördük.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir