Yeni başlayacaklar için Facebook reklamcılığında dikkat edilmesi gerekenler

Facebook reklamcılığına yeni başlamayı düşünen işletmeler için en temel 3 maddeyi ele aldık. Sizde bu 3 temel başlığa dikkat ettiğiniz takdirde Facebook reklamcılığında başarıya ulaşabilirsiniz.
1-Kalite puanınıza önem vererek bütçeden tasarruf edebilir, daha çok reklam tıklanması elde edebilirsiniz
Yüksek ya da düşük, reklam bütçeniz ne olursa olsun kalite puanınıza önem vermeniz gerekmektedir. Bu sayede Facebook’ta site performansınıza dayalı olarak markanız güzel notlar alacak ve daha uygun bütçelerle daha fazla reklam tıklanması kazanacaksınız. Markanıza uygun anahtar kelimeler ile özgün içerik ürettiğiniz takdirde, kısa sürede Facebook’ta da başarı yakalayabileceksiniz.
Facebook içeriklerinizin doğal etkileşim performanslarınızı arttırmanız için oluşturacağınız reklam içeriklerini özgün ve harekete geçirici içeriklerden oluşması sizin “Relevancy Score” dediğimiz facebook’un içerik kalite puanını etkileyecek ve aktiviteleriniz gelişecektir. Facebook’a uygun tüketiciyi harekete geçirici, doğal ve yaratıcı içeriklere sahip olduğunuz taktirde Relevancy Score’unuz artacak ve daha az bütçelerle daha çok etkileşimli reklamlar verebileceksiniz.
2- Hedef kitle belirlemek size her zaman doğru reklamı yapmanızı sağlayacaktır
Reklamlarınızı her kesime göstermek yerine direk olarak sizinle etkileşime geçebileceğine inandığınız bir hedef kitle belirlemeniz size kesin ve net sonuçlar sunabilir, amaca yönelik reklam vermek her zaman hem bütçenize hem de zamanınıza yardımcı olacaktır. Bu sayede doğru kişilere doğru reklamı göstermiş olacak ve gelecekte oluşturacağınız reklam kampanyalarını da hangi kitleler üzerinde yapabileceğini keşfetmiş olacaksınız.
Eğer Facebook üzerinden kimlerin sizi takip edebileceğine, sizinle kimlerin iş yapabileceğini bilmiyorsanız ve kafanız bu konuda karışık ise Facebook Audience Insights kullanarak sizde hedef kitlenizi belirleyebilir ve reklam kampanyalarını daha verimli hale getirebilirsiniz.
3- Web sitenize yönlendirdiğiniz kullanıcılara kampanyalar yapın, sitenizde rahat gezmelerine olanak sağlayın
Facebook reklamlarınızda, kullanıcıları direk web sitenize yönlendiriyorsanız kullanıcıları doğru sayfaya yönlendirdiğinizden emin olun ve kullanıcıların sizin reklamınız üzerinden neler arayabileceği ön görün buna göre web sayfalarınızda geçişleri kolaylaştırırsanız kullanıcıların sizinle iş yapma olasılığını arttırırsınız
Aynı zamanda Facebook üzerinden gelen kullanıcılara özel sayfalarda oluşturup onlara özel indirimler uygulayabilirsiniz bu durumlarda kullanıcılar kendilerini özel hissedip fırsatı kullanmayı isteyeceklerdir.

Facebook reklamlarınızda bu 3 detaya önem göstererek sizde çok rahat Facebook reklamcılığında başarıyı elde edebilirisiniz mühim olan şeylerin temel olarak kalite puanınızın iyi olması, hedef kitlenizin belirlenmesi ve hedef kitlenizin web sitenizden kafasında olana ulaşabilmesi olduğunu bilerek reklam yapmak sizi başarıya ulaştıracaktır.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir