Başarılı websitelerinin özellikleri

Başarılı bir websitesine sahip olmak için yapılması gerekenleri bu yazımızda hızlıca özetledik.

1- Amacınızı doğru anlatın
Yeni bir ziyaretçi sitenize girdiğinde ana odak alanınızı hemen anlamalı. Aksi takdirde hemen çıkış oranlarınız veya akılda kalma oranınız çok az olacaktır. Onların hayatına katacağınız değeri gösterebilmek için çok az zamanınız var, bu yüzden ilk girişte buna hızlıca değinmelisiniz.

2- Ana hizmetlerinizi sergileyin
Müşteriye amacınızı doğru anlattıktan sonra onlara ne gibi hizmetler sunacağınızı da en iyi şekilde anlatmalısınız. Çünkü amacınızı anlatmak demek bir beklenti yaratmaktır, bu beklentiden sonra da sizin ürünlerinizi ve hizmetlerinizi görmek isteyeceklerdir.

3- Bilgi toplayın
Üstteki iki aşamadan sonra müşteriler iki gruba ayrılacaklardır, birincisi sunduklarınıza ilgi duymayanlar, diğeri de ilgi duyanlar.. Sizin bu noktada yapmanız gereken en doğru şey bilgilerini toplamaya çalışmaktır. Bilgi toplamak demek sadece müşteri emaili ve cep telefonunu toplamak anlamına gelmemeli. Müşterinin bilgisayarının IP’sini sisteminize kaydetmek, Google, Facebook üzerinden taglemek de aynı derecede önemlidir. Gelecekte analiz ve reklamlarınızda bunu ciddi oranda kullanacaksınız.

4- Güncel içerik kullanın
Websitenize giren müşterilerin ilgisini sürekli kılmak adına yapmanız gereken en önemli şey sürekli güncel kalmaktır. Hiç kimse sürekli aynı içeriğe sahip bir websitesini ziyaret etmek istemez. Siz de bu mantıkla duruma yaklaşıp güncel içerikle websitenizi besliyor olmalısınız. Güncel içerik demek sadece makaleler olarak anlaşılmamalı, müşterilere sunduğunuz servisler, fiyatların da zaman zaman kampanyalar ile yada katma değerli servisler ile güncellenmesi de bunun içindedir.

5- Güven uyandırın
Müşterilerinize yönelik üstteki 4 adımı doğru gerçekleştirmeniz demek onlara satış yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Satış için en kritik oldu, güvendir. Websitenize koyduğunuz telefon numarasının sabit numara olup olmamasından (bu arada bizim ajansımızda cep telefonu var ), adres bilginize, kurumsal imajınızı doğru sağlayıp sağlamadığınıza kadar herşey çok önemlidir.

6- Satış odaklı olun
Websitelerinde en sık karşılaştığımız hatalardan biri de müşterileri aksiyona yönlendirme araçlarının entegre edilmemesidir. Örnek vermek gerekirse görünür bir alanda form sayfasının olmaması, whatsapp entegrasyonu yapılmamış olmaması, ziyaretçisi yoğun sitelerde web-chat olmaması gibi birçok nokta bulunmaktadır. E-ticaret sitelerinde de satış süreçlerinin can sıkıcı şekilde uzun olması yapılan en sık hataların başında gelir.

Websiteleri sizin online mağazanız olduğu için siz her durumda üstteki maddelere göre websitenizi gözden geçirmelisiniz. Arzu ederseniz ads4tr.com olarak biz ücretsiz olarak websitenizi analiz edebiliyoruz. Tek yapmanız gereken info@ads4tr.com adresine mail yolu ile ulaşmak.

Bol satışlı günler dileriz..

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir