Sosyal Medya Araçları

Teknoloji ile birlikte gelen sosyal medyanın hakimiyeti her geçen gün artmaktadır. Firmalar bu gelişen sürece ayak uydurmak için dijital pazarlamaya önem vermeye başlamşlardır. Kitlelere ulaşabilirliği daha kolay olan bu ortamlarda, içeriklerin uygun zamanda yayınlanması önemlidir.
Gelişen ve sürekli değişen teknolojji ile birçok sosyal ortam ortaya çıkmıştır. Faceook, Twitter , Youtube ve birçoğu bu ortamlara örnektir. Her birinin ayrı ayrı yönetiminin sağlanması bir o kadar da zordur. Bunların daha kolay kullanılması için farklı yazılımlar ortaya çıkmıştır. Bu yazılımlar sosyal medya hesaplarımızda hedef kitle için yaptığımız içeriklerin doğru günde ve saatte paylaşmamıza ve müşterileri daha iyi tanımamızı sağlarlar.
Sosyal medya araçlarından ilki Social Searcher’ı verebiliriz. Ücretsiz hizmet veren bu araç , anahtar kelimelerimizi sistemde arattığımızda tüm sosyal ağlardaki sonuçları gösterir.Başka bir takip sistemi olan Socialmention üreteceğimiz içeriğin, sosyal ağlarda ne kadar çok paylaşıldığını bizlere gösterir.E-posta ile günlük olarak bilgilere erişme imkanı da vardır.Ücretsiz ve Türkçe dil desteği veren bu araç uzmanların vazgeçilmezleri arasındadır.
Tüm hesaplarımızı yönetme şansı veren sosyal medya araçlarından olan Hootsuite, içeriklerimizin kitlelere ne kadar etki ettğini görebileceğimiz bir araçtır. Ayrıca bu uygulamada belli aramalar yaparak (anahtar kelime gibi) rakip firmaların hangi içerikleri ürettiği ve onlara gelen tepkileri görme şansımız da vardır.
Hootsuite gibi özelliklere sahip olan Buffer, 3 adet hesabı ücretsiz kullanma şansı verir.İnstagram,Facebook,Twitter,LinkedIn,Google Plus ve Pinterest’i bu araç ile kullanabilirsiniz.Yıl boyunca nelerin ve ne zaman paylaşılacağını ayarlayabilirsiniz.
Özellikle Twiitter üzerinde kitleleri kontrol etmek istiyorsanız, TweetDeck size bu şansı tanıyor. Bu araçta tweet atma zamanınızı ayarlayabilir,önemli etiketleri tek ekranda izleyebilir ve mesajları görebilirsiniz.
Sosyal medya araçlarından bir diğeri ise Klout’tur. İçeriklerimiz kitleyi ne kadar etkilediği, hedef kitle tespitini yapabileceğimiz ve kitleler hakkında bilgi alabileceğimiz bir araçtır.Böylece pazarlama stratejilerimizi belirleme de bize kolaylık sağlamış olur.
Dijital pazarlama dünyasında özellikle etkin roller alabilmek için sosyal medya kullanımı kaçınılmazdır.Bundan dolayı sosyal medya kullanımımızın düzgün şekilde planlamak çok önemlidir. Bu döngüde işimizi kolaylaştıracak, bize çok yönden katkı sağlayacak bu uygulamaları kullanmamız gerekmektedir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir