Yurtdışında ve yurtiçinde toplu sms ve e posta ücretleri konusunda bilinmesi gerekenler

Birçok firma yurtdışında müşteri bulmak için farklı ülkelerde veya Türkiye’de sms, e posta gönderimi yapmaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi çok önemli noktaları atlayan firmalar istedikleri sonuçları alamayabilmekte. Bunun başlıca nedeni bu sms’leri veya e-postaları gönderdikleri firmaların bu işi yapma şeklinden kaynaklanır. Genelde Türk firmalar en ucuzu tercih etme eğiliminde olduğu için potansiyel müşterilere gönderdiklerini zannettikleri SMS’i aslında rastgele bir kitleye göndermektedirler. Örnek vermek gerekirse Ads4tr firması olarak biz yurtdışındaki GSM operatörleri ile birebirde çalışmaktayız. Bu yüzden de sizin istediğiniz kriterlere göre hedef kitleyi seçip gönderim yapabiliyoruz. Altta kullandığımız sistemden bir ara yüz görüntüsü ekledim. Bu Riyadh (Suudi Arabistan’ın başkenti) şehrinde bölge bazlı cep telefonu kullanıcılarının yoğunluğunu göstermektedir. Bu ara yüzle belli lokasyonları seçebilmekteyiz.

Yukarıda sadece gönderim yaptığımız sistemdeki arayüzü paylaştık. Bunların dışında kullanım, cep telefonu, demografik bilgiler, müşterinin sıklıkla bulunduğu lokasyon, anlık olarak bulunduğu lokasyon, geliri, ziyaret ettiği websiteleri gibi bir çok bilgiye ulaşabiliyoruz. Siz yeterki doğru kitlelere ulaşmak isteyin:)

Fakat maalesef Türkiye’de benzer çalışmaları yaptığını iddia eden firmaların birçoğunun yaptığı sağdan soldan bulunmuş müşteri listelerine SMS veya e posta göndermek oluyor. Böyle olunca da fiyatları ciddi şekilde aşağıdan verebiliyorlar. Fakat kullanan firmalar için istenen sonuç maalesef gerçekleşmiyor.

Yurtdışında ortadoğu ülkelerinde eğer GSM operatörleri üzerinden onların veri tabanlarını kullanıp hedefli şekilde SMS göndermek isterseniz SMS başı yaklaşık 0.1 dolar ödersiniz. Azerbaycan’da bu rakam 0.04 dolara kadar inmektedir. MMS ücretleri de SMS gibidir fakat bir gönderimde iki sms gittiği için iki katına çıkmaktadır.

E posta fiyatları ise biraz daha aşağıdadır, e posta başına 0.05 dolar ortadoğu’da, 0,03 dolar Azerbaycan’da ödersiniz. Azerbaycan ‘da e posta dolulukları yüksek olmadığı için size ilk tavsiyemiz ortadoğu ile ilerlemeniz olacaktır.

Türkiye’de bu fiyatlar operatör bazlı değişmektedir. Turkcell’de 33 kuruş, Vodafone ve Turk Telekom’da 30 kuruş civarındandır. Fakat buradaki fiyatlar bazı durumlarda değişmektedir. Örnek vermek gerekirse Vodafone’da belirli bir lokasyona giren belirli özellikteki müşterileri hedefliyorsanız fiyat ikiye katlanmaktadır. Turkcell’de de bu durum belirli websitelerine giren müşterilere yapılan gönderimler de olmaktadır.

Buraya kadar paylaştığımız ücretler hedefli gönderimler içindi. Bir de sizin bir veri tabanınız var ve ona yapıyorsanız durumunda gönderimler bulunmaktadır. Burada operatörler size sadece gönderilen SMS başına ücretlendirmede bulunurlar.
Ortadoğu’da bu rakam 0.04 dolar, Azerbaycan’da 0.02 dolar, Türkiye’de ise gönderilen SMS miktarına göre 1 kuruş ile 15 kuruş arasında değişmektedir.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir