Konum bazlı reklamlar hakkında bilmeniz gereken herşey – Lokasyon bazlı reklamlar konusunda herşey

Merhaba,

uzunca bir aradan sonra sizlerden gelen soruları yanıtlayabilmek için konum bazlı reklamlar, konum bazlı sms, konum bazlı sms, lokasyon bazlı reklamlar, lokasyon bazlı sms konularında detaylı bir yazı hazırladık.
Bu yazı ile konum / lokasyon bazlı reklam ve SMS ler hakkında detaylı bilgiye sahip olabileceksiniz.

Öncelikle hemen belirtelim, konum bazlı reklamları yapmak konum bazlı SMS’e göre daha kolaydır. Bunun nedeni de Türkiye’de konum bazlı SMS göndermek istediğinizde GSM operatörleri ile marka ortaklığı yapmanız gerekiyor.

Kişisel verileri koruma kanunu kapsamında bir müşteri 3. partiler için SMS izni vermediği için , o GSM operatörü ile marka ortaklığı yapılması gerekiyor.

Ek olarak GSM operatörü müşterilerine özel bir fayda verilmesi gerekiyor. Bu bir indirim, bedava deneme süresi , promosyon olabilir.

Konum bazlı reklamlar için (lokasyon bazlı reklamlar) için ise herhangi bir GSM operatörü ile iş ortaklığına gerek olmadığı için çok daha hızlı ve kolay uygulanabilmekte. Şu an mevcuttaki süreçlerden ve fiyatlandırmalardan dolayı Google ve Facebook’a göre hem daha avantajlı fiyatlar ile hem de daha kesin bir şekilde konumlara / lokasyonlara reklam yapabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse , sizin bir akaryakıt firmanız var ve rakip akaryakıt firmasına arabası ile 1 hafta önce giden müşterileri hedeflemek istiyorsunuz. Bunu hızlıca yapabilirsiniz. Müşterilerin kullandığı mobil aplikasyonlardan elde edilen MAID veya IDFA olarak adlandırılan kullanıcı bilgileri ile bu konumlar doğru şekilde belirlenmekte ve müşteriler hedeflenebilmekte.
Örnek olarak alttaki resimde görebileceğiniz şekilde, Antalya’da bazı otellerde konaklama yapan Rus turistlerin oteldeki konumları net şekilde görülebilmekte. Sizin eğer bir oteliniz var ve benzer otellere gelmiş Rusları hedeflemek istiyorsanız bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Benzer şekilde farklı bir endüstrideyseniz yine benzer hedefleme kritlerini kullanarak müşterilerinizi hedefleyebilirsiniz.

Konum verisi ile birlikte mobil aplikasyonlardan birçok bilgi alınabildiği için aşağıdaki segmentler rahatlıkla oluşturulabilmekte.

Bu segmentler ve çok ötesinde daha detaylı segmentler yapılıp müşterilere kendi reklamlarınızı özel formatlarda gösterebilirsiniz.
Standart banner, interstitial, pre-roll, native, viode masthead, in-game , push notification gibi formatları kullanıp müşterilerinizin dikkatini yakalayabilirsiniz.

1000 gösterimin sadece 7 TL olarak ücretlendirildiği bu reklam tipi, Google ve Facebook gibi mecralara göre çok daha avantajlıdır. Ek olarak hukuki olarak da bir risk almamaktasınız. Örnek vermek gerekirse Google ve Facebook reklamlarınızde verileriniz yurtdışında tutulduğu için yasak olduğu halde , bu sistemin verileri Türkiye’de tutulmakta. Türkiye’nin en gelişmiş lifer operatörü olan Turk Telekom altyapısı ile desteklenmekte. Turk Telekom iş ortağı olarak biz de size bu konuda destek verebilmekteyiz. Bizimle çalışmanız durumunda ekstra hiçbir ücret ödemeyip Turk Telekom standart ücretlerini ödemektesiniz.

Bunun dışında size fikir vermek adına yapılabilecek örnekler de vermek isteriz.

Üstteki örnekte görüldüğü gibi müşterileri konumundan tespit edip onlara en uygun zamanda tekliflerinizi iletebilirsiniz.

Bir alışveriş merkezine girenler, mağaza ziyareti yapanlar, havaalanını kullananlar, yurtdışında tatile gidenler gibi , belirli markaları kullananlar, belirli aplikasyonları kullananlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Örnekler ve hedef kitleler sizin yaratıcılığınıza kalmış. Aynı zamanda sosyal medya platformlarındaki bilgileri de kullanabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için info@ads4tr.com veya 05332103045 üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Please follow and like us:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir